Υγεία

Κορωνοϊός – Διχασμένοι οι γονείς για τον εμβολιασμό των παιδιών τους

10.12.2021 | 20:16 Eνσωμάτωση

Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, που αφορά συνολικά 750.000 παιδιά.

Από νωρίς το πρωί γονείς μπήκαν στην πλατφόρμα για να κλείσουν το πολυπόθητο ραντεβού.

Η Πάττυ, μητέρα τεσσάρων παιδιών, θεωρεί δώρο το εμβόλιο για τα παιδιά της. «Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Τα παιδιά επειδή είναι συνειδητοποιημένα με τις μάσκες και την υγιεινή των χεριών, είναι κάτι που το θέλουν» τόνισε.

Η Ηλιάνα, 9 ετών, ανυπομονεί να κάνει το εμβόλιο. Όπως λέει η μητέρα της, με το εμβόλιο θα μπορεί να έρθει πιο κοντά στους αγαπημένους της παππούδες. «Θέλω να το κάνω από τον Νοέμβριο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μπορεί η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών να άνοιξε σήμερα, όμως αρκετοί είναι οι γονείς που παραμένουν διστακτικοί για το αν θα κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά τους.

«Θέλω να μιλήσουμε με τον παιδίατρο και να δούμε τι θα κάνουμε. Εμείς έχουμε εμβολιαστεί πλήρως από το καλοκαίρι, θα κάνουμε και την τρίτη δόση, όμως τα παιδιά δεν τα θεωρώ ευπαθείς ομάδες» ανέφερε μια μητέρα μιλώντας στο MEGA.

Απαντήσεις σε όλες τις απορίες

Οι εμβολιασμοί ξεκινούν στις 15 Δεκεμβρίου και αφορούν 750.000 παιδιά από 5 έως 11 ετών. Η πρώτη παρτίδα των 60.000 εμβολίων έχει ήδη φθάσει.

Στην πλατφόρμα που άνοιξε σήμερα, 16 ερωτωαπαντήσεις καλύπτουν πιθανές απορίες των γονέων.

Την ερχόμενη Τρίτη, το υπουργείο παιδείας διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2021