Κόσμος

Ιαπωνία – Μάσκα που ανιχνεύει τον κορωνοϊό δημιούργησαν επιστήμονες

10.12.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Μια μάσκα που ανιχνεύει τον κορωνοϊό και φωσφορίζει εάν το άτομο που τη φορά έχει προσβληθεί, δημιούργησαν Ιάπωνες επιστήμονες.

Πρώτα ψεκάζεις τη μάσκα με ειδικό διάλυμα. Αφαιρείς το φίλτρο, ξαναρίχνεις διάλυμα. Κατόπιν βάζεις το φίλτρο κάτω από υπεριώδες φως.

Εάν η μάσκα φωσφορίζει εκεί που βρίσκονταν η μύτη και το στόμα, τότε έχεις μολυνθεί από κορωνοϊό.

Τη μάσκα που ανιχνεύει τον κορωνοϊό δημιούργησαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Κιότο στην Ιαπωνία και λένε ότι είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την ανίχνευση των ασυμπτωματικών κρουσμάτων.

«Οι ασυμπτωματικοί που δεν κάνουν τεστ γιατί δεν εμφανίζουν συμπτώματα, εάν φορούν τη μάσκα, θα το μάθουν όταν είναι θετικοί. Το πλεονέκτημα είναι ότι θα εντοπίζονται οι ασυμπτωματικοί ασθενείς», δήλωσε ο καθηγητής Γιασουχίρο Τσουκαμότο.

Ο καθηγητής Τσουκαμότο λέει ότι με αυτόν τον τρόπο ανακάλυψε ότι είχε προσβληθεί από τον ιό και ο ίδιος. Οι Ιάπωνες ερευνητές χρησιμοποιούν αντισώματα από στρουθοκαμήλους στο φίλτρο της μάσκας.

Τώρα προσπαθούν να φτιάξουν μια μάσκα που θα φωσφορίζει μόνη της σε περίπτωση μόλυνσης, χωρίς να χρειάζεται η υπεριώδης ακτινοβολία και πιστεύουν ότι θα τη διαθέσουν στην αγορά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2021