Πολιτική

Σκληρό ροκ μεταξύ των δύο μονομάχων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

10.12.2021 | 20:08 Eνσωμάτωση

Περίπου 48 ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης της δεύτερης Κυριακής, Ανδρουλάκης και Παπανδρέου διατηρούν τους υψηλούς τόνους.

Σφήνα στα καλέσματα του καλέσματα του Αλέξη Τσίπρα στον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ για προοδευτική διακυβέρνηση μπαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η πολιτική μας παραμένει φιλόδοξη παραμένει τολμηρή και γιατί είναι αληθινά προοδευτική. Ο όρος προοδος δεν μπορεί να έχει αποκλειστικούς ιδιοκτήτες και να είναι περίκλειστος και συμπλεγματικός» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για προειδοποίηση για τη θωράκιση της κρίσιμης διαδικασίας του δεύτερου γύρου ο Γιώργος Παπανδρέου στον απόηχο των καταγγελιών για τουλάχιστον 2.700 περισσότερα ψηφοδέλτια σε σχέση με τις εγγραφές μελών και φίλων.

«Υπήρξαν καταγγελίες, υπήρξαν παρατυπίες. Δεν το είπα εγώ το είπε η ίδια η επιτροπή η αρμόδια. Και είπα αυτά πρέπει να διερευνηθούν. Είναι μια ουσιαστική προειδοποίηση» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνει οτι απαιτείται ευθύνη απέναντι στους 270.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες. «Κανένας δεν θα ξαναπαίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης» πρόσθεσε.

Tην ίδια ώρα η επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ διαμηνύει ότι δεν υπάρχει ζήτημα αξιοπιστίας του αποτελέσματος, ωστόσο απέκλεισε τη συμμετοχή στο δεύτερο γύρο σε 300 άτομα στην Πάτρα που ψήφισαν χωρίς να καταβάλλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ και διεγράφησαν από τις λίστες μελών και φίλων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2021