Ελλάδα

Αρνητές εισέβαλαν σε σχολείο, τραμπούκισαν και «συνέλαβαν» τον διευθυντή

10.12.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Ομάδα αρνητών, που παρουσιάστηκαν ως «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πήγαν σήμερα σε σχολείο άρπαξαν τον διευθυντή, του έβαλαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Οι έντεκα συλληφθέντες για την αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο Πιερίας φτάνουν στα δικαστήρια Κατερίνης. Λίγες ώρες νωρίτερα είχαν ξεπεράσει κάθε όριο παραλογισμού αλλά και νομιμότητας έξω από το γυμνάσιο στο Αιγίνιο.

Τάγμα εφόδου, αρνητών του κορωνοϊού, που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Άρθρου 120 του Συντάγματος» έστησαν καρτέρι στον εκπαιδευτικό έξω από το σχολείο και μόλις τον είδαν του πέρασαν χειροπέδες λέγοντάς του πως τον συλλαμβάνουν επειδή στο σχολείο του βασανίζονται παιδιά.

Τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Και όλα αυτά μπροστά στους σοκαρισμένους μαθητές.

Γονείς μαθητών μέλη του τάγματος

Ανάμεσα στο τάγμα αρνητών και γονείς μαθητών του σχολείου που είχαν προκαλέσει επεισόδια και το προηγούμενο διάστημα.

«Αυτά τα περιστατικά έχουν αρχίσει εδώ και δύο μήνες στο σχολείο, έρχονταν χωρίς μάσκα και κάνανε καταγγελίες για το σχολείο» ανέφερε μαθήτρια του γυμνασίου Αιγινίου.

Απειλούσαν εδώ και μέρες

Όπως λένε μαθητές, φαίνεται ότι η ομάδα αρνητών προετοίμαζε επί μέρες τη σύλληψη του γυμνασιάρχη και μάλιστα είχαν επιτάξει το σχολείο, είχαν προγραμματίσει μάλιστα έφοδο στο σχολείο που τελικά ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή…

Τον παρέδωσαν στην Αστυνομία

Μετά την καταδρομική επίθεση σε βάρος του ο γυμνασιάρχης υπέστη σοκ και οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας.

Οι 11 «αρνητές» αφού «παρέδωσαν» τον διευθυντή του σχολείου στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια Κατερίνης. Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Η ομάδα των αρνητών διακινεί τις απόψεις της κυρίως μέσα από τα social media. Μέσω διαδικτύου, καλούν σε «αντίσταση κατά του κορωνοϊού» υπογράφοντας «Ιερή δήλωση».

Άμεση ήταν παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για το επεισόδιο στο γυμνάσιο της Πιερίας. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την ώρα που κάποιοι βλέπουν θεωρίες συνωμοσίας, ο κορωνοϊος ξεκληρίζει ολόκληρες οικογένειές και στερεί τη ζωή από νέους ανθρώπους.

Το προφίλ των 11 συλληφθέντων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος»

Πρόκειται για 9 άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας από 40 έως 75 ετών, ενώ μεταξύ υπάρχουν ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ένας άνεργος από το Ίλιον Αττικής, καθώς και ένας συνταξιούχος.

«Ο γυμνασιάρχης ήταν σε κατάσταση σοκ μετά την απαγωγή του από το τάγμα αρνητών» σημείωσε ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο οποίος συνάντησε τον άτυχο γυμνασιάρχη λίγο μετά το απαράδεκτο περιστατικό.

«Στη συνέχεια πήγα στο ΑΤ, όπου είδα αυτούς που δημιούργησαν το γεγονός και μεταξύ τους βρίσκονταν και κάτοικοι της περιοχής» συμπλήρωσε ο κ. Μανώλας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2021