Κόσμος

Τουρκία – Βουλευτές του Ερντογάν πιάστηκαν στα χέρια με βουλευτές της αντιπολίτευσης

09.12.2021 | 13:15 Eνσωμάτωση

Στα χέρια πιάστηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος μέσα στη βουλή. Κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό ο βουλευτής Οζκιούρ Οζέλ κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού για ύποπτη σχέση με Τούρκο μαφιόζο.

Ο Σουλειμαν Σοιλού κινείται απειλητικά εναντίον του βουλευτή της αντιπολίτευσης Οζκιούρ Οζέλ.

Ο Οζέλ έδειξε στα μέλη του σώματος της βουλής, φωτογραφία του Σοϊλού, να μπαίνει σε αεροπλάνο μαζί με τον φυγόδικο Τούρκο επιχειρηματία Σεζγκίν Μπαράν Κορκμάζ, που βρίσκεται φυλακισμένος με την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Έξαλλος ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας του φώναξε ότι λέει ψέματα και είναι απατεώνας.

Αντιδρώντας, και σ’ έντονο ύφος, ο υπουργός Εσωτερικών Σοϊλού απάντησε στον Οζέλ : «Λέτε ψέματα, είστε απατεώνας».

Οι βουλευτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και ο θιγμένος και έξαλλος Σοϊλού αντέδρασαν.

«Δε θα πω πολλά αλλά θα κάνω μήνυση στον Οζκιούρ Οζέλ που αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά. Ελπίζω ο δικαστής να τον καταδικάσει και να τιμωρηθεί. Μην ανησυχείτε! Η καταδίκη έρχεται!», δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Ο Οζέλ πήρε το λόγο οργισμένος με τη μύτη καλυμμένη με τσιρότο κατηγορώντας τον Σοϊλού για αλαζονική συμπεριφορά. «Μην γίνετε εργαλείο εκείνου που είπε, ‘Θα χειροκροτήσετε τους ηρωικούς στρατιώτες;’ και μετά συμπεριφέρθηκε σαν να χειροκροτούσε αυτόν το πλήθος», δήλωσε.

Το τεταμένο κλίμα στη βουλή αντικατοπτρίζει τη δραματική κατάσταση στην Τουρκία με τον κόσμο να μην μπορεί να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα εξαιτίας συνεχιζόμενης κατρακύλας της λίρας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 09/12/2021