Πολιτική

Με εκατέρωθεν «βέλη» οδεύουν στον β’ γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ

09.12.2021 | 20:14 Eνσωμάτωση

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την τελική κάλπη των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου ανταλλάσσουν βολές, με τον πρώην πρωθυπουργό να προσπαθεί να πλήξει το ηγετικό προφίλ του αντιπάλου του και τον Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά.

Με το ενδεχόμενο διεξαγωγής μιας τηλεμαχίας μεταξύ των δυο διεκδικητών της ηγεσίας στη Χαριλάου Τρικούπη να έχει εξανεμιστεί, Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης ανταλλάσσουν φαρμακερά βέλη σε ένα άτυπο και εξ αποστάσεως debate μέσω των τηλεοπτικών τους εμφανίσεων.

Ο κ. Παπανδρέου επιχειρεί όλο και πιο επιθετικά να πλήξει το προφίλ του Νίκου Ανδρουλάκη. «Δεν έχει τριφτεί, είναι άκαπνος, δεν ήταν στη Βουλή», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Mε άκαπνους κυβέρνησε ο Ανδρέας. Αν άκαπνος είναι αυτός που δεν είναι 40 χρόνια βουλευτής ή 20 χρόνια υπουργός, τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου κάτι λάθος έκανε. Διότι με άκαπνους εκείνης της εποχής έκανε ένα κίνημα κόμμα εξουσίας», απάντησε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Εμπλοκή» Τσίπρα στον β’ γύρο

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τον αποκλεισμό του Ανδρέα Λοβέρδου από το δεύτερο γύρο βλέπει ζωντανή την προοπτική της προοδευτικής διακυβέρνησης και επιχειρεί μια ευθεία παρέμβαση στην εκλογική διαδικασία βάζοντας από τώρα το δίλημμα στον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

«Μέτωπο απέναντι στη Δεξιά. Αλλιώς δεν μπορείς να είναι και με τη Δεξιά και με τη Δημοκρατική παράταξη. Το διακύβευμα έχει να κάνει με την καθημερινότητα των ανθρώπων και νομίζω ότι αργά ή γρήγορα εκ των πραγμάτων και πόσω μάλλον σε συνθήκες απλής αναλογικής να πάρει θέση. Με ποιον από τους δυο», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τσίπρας και Μητσοτάκης θα κάνουν πάρτι στη Βουλή», υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου.

Πατώντας στην ίδια ατζέντα της καθημερινότητας των πολιτών, την ακρίβεια, την αύξηση του κατώτατου μισθού και τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος ο Γιώργος Παπανδρέου προβλέπει πάρτι του δικομματισμού στη Βουλή αν εκλεγεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει πάρτι γιατί έχει αντίπαλό του τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Το πάρτι τελείωσε», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος πάντως εκτιμά ότι ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά αυτός που έστειλε κόσμο στις κάλπες της περασμένης Κυριακής και όχι η ΝΔ παραδεχόμενος ότι του στοίχισε ακριβά η κάθοδος του πρώην πρωθυπουργού στις εσωκομματικές κάλπες του ΚΙΝΑΛ.

Την Κυριακή θα υπάρχει και η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης της ροής των αποτελεσμάτων από τα εκλογικά κέντρα. Ενδιαφέρον στοιχείο της αναμέτρησης είναι ότι 6 στους 10 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες ήταν άνω των 50 ετών.

Καταγγελία Παπανδρέου για «μαγειρέματα» σε εκλογικά τμήματα

Το κλίμα έντασης οξύνεται ώρα με την ώρα στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να στέλνει επιστολή στην ΕΔΕΚΑΠ στην οποία αφήνει αιχμές και υπονοούμενα για «μαγείρεμα» του εκλογικού αποτελέσματος σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 09/12/2021