Ελλάδα

Αντιμέτωποι με διετή φυλάκιση οι αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

08.12.2021 | 19:58 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή θα είναι οι γονείς αρνητές που κρατούν μακριά τα παιδιά τους από το σχολείο, γιατί αρνούνται να φορούν μάσκα και να υποβάλλονται σε self tests.

«Περνάμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να στερήσει εκπαίδευση από παιδί» σημείωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Την ώρα που πέντε μαθητές στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 2 νηπιαγωγείου και 3 δημοτικού στην Αλεξανδρούπολη δεν πηγαίνουν στο σχολείο, από την αρχή της χρονιάς και άλλοι 20 ανάμεσα τους και μαθητές λυκείων απέχουν από τα θρανία, η νομοθετική ρύθμιση προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης ζήτησε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου υποστήριξε πως «το να μην το αφήνει να πηγαίνει στο σχολείο, διότι τα σχολεία είναι υγειονομικές βόμβες αυτό είναι υπό σκέψη».

Αναβολή για τους «Συνταγματικούς Αστυνομικούς»

Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν, τέσσερα μέλη των αυτοαποκαλούμενων «Συνταγματικών αστυνομικών». Την περασμένη εβδομάδα εισέβαλαν σε διαγνωστικό κέντρο. Διέκοψαν την διενέργεια rapid test και ζήτησαν να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Οι κατηγορούμενοι δεν δέχτηκαν την αντιποίηση αρχής που τους απέδωσε ο εισαγγελέας, αφού όπως ειπαν δεν υπήρξαν ποτέ αστυνομικοί του Συντάγματος, ενώ μετέβησαν στο ιατρικό κέντρο για να διαπιστώσουν οι ίδιοι εάν υπήρξε διασπορά.

«Ζητήσαμε απλά σαν πολίτες την άδεια του καταστήματος, δεν είναι φαρμακείο» υποστήριξε η Ελευθερία Μπριλλάκη, μέλος των «Συνταγματικών Αστυνομικών», με τον ιδιοκτήτη του διαγνωστικού κέντρου Κωνσταντίνο Κουντουρίδη να τονίζει ότι κατέστρεψαν τα rapid tests.

Λουκέτο στο «Υπουργείο Θεραπειών» στην Αράχωβα

Εφορία, Αστυνομία και υγειονομικές υπηρεσίες ελέγξαν και έκλεισαν το περιβόητο «υπουργείο Θεραπειών» αφού δεν έχε άδεια.

Οι αρνητές είχαν εφεύρει δικούς τους νόμους και νομίσματα και ψέκαζαν τους πελάτες με δήθεν αντίδοτο του κορωνοϊού. Προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα Διστόμου για παράβαση του νόμου περί προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2021