Κόσμος

Σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας – Εκρηκτική η κατάσταση, αγεφύρωτες οι διαφορές

08.12.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας καθώς παραμένουν αγεφύρωτες οι διαφορές μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Η Ρωσία δε θα μείνει αδρανής στην προώθηση νατοϊκών δυνάμεων δίπλα στα σύνορά της στην Ουκρανία, τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Δεν μπορεί να μη μας ανησυχεί η προοπτική της προσχώρησης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, γιατί ύστερα από αυτό θα ακολουθήσει η ανάπτυξη των βάσεων και των στρατιωτικών υποδομών εκεί».

Κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι στην χθεσινή δίωρη τηλεδιάσκεψη με τον Αμερικανό πρόεδρο συμφώνησαν πως θα συσταθεί κοινή επιτροπή προκειμένου να βρεθεί τρόπος αποκλιμάκωσης.

«Αυτή η ιδέα ήταν του Αμερικανού προέδρου κι εγώ την δέχθηκα» σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Μπάιντεν προειδοποίησε με αυστηρές οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, ενώ ο σύμβουλός του άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Αμερικανοί αναλυτές βλέπουν κινήσεις τακτικής πίσω από τη μαζική συγκέντρωση χιλιάδων Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα με την Ουκρανία.

Την ίδια ώρα, ένταση υπήρξε πάνω από τη Μαύρη θάλασσα. Ρωσικά μαχητικά αναχαίτισαν ένα Γαλλικό Mirage και ένα Rafale τα οποία όμως δεν είχαν παραβιάσει τον ρωσικό εναέριο χώρο, όπως λέει το Παρίσι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2021