Ελλάδα

Ανεμβολίαστος ιερέας, πατέρας 5 παιδιών, κατέληξε από κορωνοϊό

08.12.2021 | 19:56 Eνσωμάτωση

«Θερίζει» καθημερινά ο κορωνοϊός τους ανεμβολίαστους πολίτες, χωρίς καμία διάκριση στις ηλικίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις εκτυλίσσονται πραγματικές οικογενειακές τραγωδίες.

Τον Δεκαπενταύγουστο ευλόγησε τους Πολωνούς, Ρουμάνους και Έλληνες πυροσβέστες που έσπευσαν στην Εύβοια για να βοηθήσουν στις καταστροφικές πυρκαγιές. Τότε μιλούσε στο MEGA για το θαύμα που έσωσε τον Άγιο Ιωάννη το Ρώσο από τη φωτιά.

«Πήραμε την εικόνα του Αγίου, ήμασταν γύρω στα 30 άτομα και κάναμε μια συγκινητική λιτανεία» έλεγε στις 15 Αυγούστου ο ιερέας.

Αγαπητός σε όλη την Εύβοια και κυρίως στο Προκόπι όπου ήταν το προσκύνημά του, ο μόλις 42 ετών ιερέας, πατέρας πέντε παιδιών, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο ιερέας, που δεν είχε εμβολιαστεί, νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και κατέληξε το πρωί της Τετάρτης.

Αδέλφια «έφυγαν» με διαφορά λίγων ωρών

Με διαφορά λίγων ωρών, χτυπημένοι από τον κορωνοϊό έφυγαν από τη ζωή δύο αδέλφια, ένας 64χρονος συνταξιούχος και ένας 55χρονος υδραυλικός, που δεν είχαν εμβολιαστεί και ζούσαν στο ίδιο σπίτι στην Πάτρα.

«Η ενδοοικογενειακή διασπορά είναι μεγάλο θέμα. Πρόληψη για όλα είναι ο εμβολιασμός, καθώς δυστυχώς, κάθε μέρα χάνονται συμπολίτες μας που είναι συγγενικά πρόσωπα» σημείωσε η λοιμωξιολόγος Καρολίνα Ακινόσογλου.

Οι δύο αυτοί θάνατοι συγκλόνισαν την κοινωνία της Πάτρας, ενώ ο μικρότερος αδελφός είχε έναν γιο 22 ετών.

Μια ακόμη οικογενειακή τραγωδία επισφραγίστηκε στην Κατερίνη. Ένας 36χρονος εμβολιασμένος με το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό πριν προλάβει να πραγματοποιήσει την αναμνηστική δόση.

Νόσησε και εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης στις 26 Οκτωβρίου, όπου δυστυχώς η υγεία του επιδεινώθηκε και διασωληνώθηκε. Πάλεψε 40 ημέρες για τη ζωή του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Στις 3 Νοεμβρίου είχε καταλήξει και ο πατέρας του, επίσης χτυπημένος από τον κορωνοϊό, ενώ διασωληνωμένη νοσηλεύεται και η μητέρα του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2021