Πολιτική

ΚΙΝ.ΑΛ – Μετωπική Ανδρουλάκη – Παπανδρέου για «4-2-1» & fake news

07.12.2021 | 20:04 Eνσωμάτωση

Την στήριξη του στον Νίκο Ανδρουλάκη διατύπωσε ανοιχτα ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε μια μακροσκελή δήλωση λέγοντας μάλιστα ότι επιχείρησε να αποτρέψει την καθοδο του Γιώργου Παπανδρεόυ στον δεύτερο γύρο. Την ίδια ώρα πάντως οι τόνοι ανεβαίνουν πολύ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέφει στο σκληρό ροκ και να κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη για παλαιοκομματισμό και τον Νίκο Ανδρουλάκη να μιλά για fake news.

Με αιχμές, φαρμακερές ατάκες και ευθείες βολές ο Γιώργος Παπανδρέου μπήκε στη μάχη του Β γύρου για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στο 100% της ενσωμάτωσης το τελικό αποτέλεσμά του πρώτου γύρου διευρύνει την απόσταση μεταξύ των δυο φιναλίστ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει σχεδόν 37% αγγίζοντας τους 100.000 ψηφοφόρους και τον Γιώργο Παπανδρέου να καλείται μέχρι την επόμενη Κυριακή να καλύψει μια απόσταση 24.000 ψήφων καθώς συγκέντρωσε 28% των ψήφων καταφέρνοντας στη σύντομη εκλογική κούρσα να φέρει στις κάλπες πάνω από 75.000 ψηφοφόρους.

«Δεν έχει θέσεις» – «Δεν ακολουθώ τις παλιές πρακτικές»

Ο πρώην Πρωθυπουργός εξαπέλυσε φαρμακερά βέλη κατά του αντιπάλου του στοχεύοντας στο βασικό μήνυμα της καμπάνιας του Νίκου Ανδρουλάκη, την ανανέωση.

«Η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης. Ανανέωση είναι στο να μπορούμε να χτυπήσουμε στεγανά», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως και στον Α γύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης και αυτή τη φορά δεν προτίθεται να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης. «Οι παλιές πρακτικές που πλήγωσαν τα μέλη και τους φίλους μας και έφεραν διχόνοια δεν με αφορούν και δεν θα τις ακολουθήσω», πρόσθεσε.

«Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και ήρθε του κ. Σαμαρά με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε ξανά στην παλαιοκομματική αντίληψη», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Fake news»

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για fake news του πρώην Πρωθυπουργού και για το ζήτημα της κατάργησης της ομοφωνίας των κρατών μελών στη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ με τον κ. Παπανδρέου να επικαλείται το βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της Κύπρου.

«Το βέτο που μπήκε η Κύπρος δεν είναι αυτό το βετό. Και σταματήσουν και αυτά τα fake news. Ο Όρμπαν εκβιάζει δεν μπαίνουν κυρώσεις στην Τουρκία», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με ένα μακροσκελές κείμενο ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στο δεύτερο γύρο σταθμίζοντας τα GFXμειονεκτήματα των δυο διεκδικητών λέγοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν είναι Βουλευτής ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δοκιμαστεί πολλά χρόνια και οι ελπίδες για την παράταξη είναι μειωμένες όπως είπε.

«Αυτές οι εκλογές είχαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Μήνυμα ανανέωσης και ισχυροποίησης της Παράταξης», σχολίασε η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Δεν μπορεί να έρθει ένας υποψήφιος που έλεγε άλλα τις προηγούμενες ημέρες και τώρα ενόψει δεύτερου γύρου και κάποιων συμμαχιών να πει άλλα. Εκεί θα είμαστε υπόλογοι όλοι», υποστήριξε με τη σειρά του ο Γιώργος Πεταλωτής.

Προσεγγίσεις για τον Β’ γύρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε νωρίτερα και με τους άλλους υποψήφιους με τον Παύλο Χρηστίδη να ανακοινώνει αύριο το πρόσωπο που θα στηρίξει, και τους κ. Γερουλάνο και Καστανίδη να τηρούν όπως όλα δείχνουν ουδετερότητα.

«Οι συσχετισμοί δεν θα αλλάξουν από μεριάς των άλλων υποφηφίων. Είναι μέρος του παιχνιδιού ως ένα σημείο αυτή η «σύγκρουση», για να μην διαταραχθεί το μήνυμα της ενότητας», τόνισε ο δημοσιογράφος, Γιάννης Πρετεντέρης.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2021