Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Σε κρίσιμη κατάσταση δύο έγκυες με κορωνοϊό

03.12.2021 | 13:07 Eνσωμάτωση

Στη Θεσσαλονίκη δύο έγκυες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό. Την ίδια στιγμή εφιαλτικές είναι οι βάρδιες στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Για σταθεροποίηση της 41χρονης κάνουν λόγο οι θεράποντες ιατροί της, καθώς η γυναίκα συνεχίζει να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του Ιπποκράτειου. Η εισαγωγή της έγινε στις 30 Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή που αποφασίστηκε να υποβληθεί άμεσα σε καισαρική τομή, ενώ ήταν 5,5 μηνών έγκυος. Οι γιατροίθ πιστεύουν πως η γυναίκα μέσα στις επόμενες ημέρες θα δείξει σημάδια βελτίωσης και σταθεροποίησης.

Μία ανάσα από τη διασωλήνωση είναι μία 38χρονη ανεμβολίαστη από την Φλώρινα, με τους γιατρούς να περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάστασή της.

24χρονη έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στην Πάτρα

Στη μαύρη λίστα της πανδημίας γράφτηκε και το όνομα μίας 24χρονης γυναίκας από τα Καλάβρυτα. Η 24χρονη δεν είχε εμβολιαστεί και τις τελευταίες τέσσερις ημέρες είχε διασωληνωθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας είναι ασφυκτική, καθώς δεν υπάρχει καμία ελεύθερη κλίνη ΜΕΘ, ενώ 11 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο του Ρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021