Ελλάδα

Κορωνοϊός – 73χρονη θετική στον ιό κατέρρευσε σε φαρμακείο

03.12.2021 | 13:12 Eνσωμάτωση

Κραυγή αγωνίας φαρμακοποιού που κλήθηκε να περιθάλψει 73χρονη ασθενή με κορωνοϊό, η οποία κατέρρευσε κυριολεκτικά έξω από το φαρμακείο του. Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο φαρμακοποιός περιγράφει πως μια γυναίκα επισκέφτηκε το φαρμακείο του ημιλιπόθυμη έχοντας συμπτώματα της Covid. Ο φαρμακοποιός αναγκάστηκε να βάλει την γυναίκα σε ράντζο μέσα στο φαρμακείο του, προσπαθώντας να τη βοηθήσει, όσο εκείνη ανέμενε το ασθενοφόρο.

Στιγμές πανικού πέρασε φαρμακοποιός στην Αθήνα, όταν είδε γυναίκα να καταρρέει έξω από το φαρμακείο του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η γυναίκα που νοσεί από κορωνοϊό πήγε στο φαρμακείο να πάρει οξύμετρο.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της την εγκατάλειψαν και η γυναίκα λιποθύμησε, με το φαρμακοποιό να τη μεταφέρει σε ένα πάγκο, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο να την παραλάβει.

Τις σχετικές φωτογραφίες ανέβασε ο φαρμακοποιός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί.

«Έχει ένα γιο που είναι μακριά και ασθενεί. Ήρθε στο φαρμακείο μου το πρωί ημιλιπόθυμη για να πάρει οξύμετρο καθώς πριν μερικές μέρες βγήκε θετική σε έλεγχο για COVID. Σχεδόν λιποθύμησε και ίσα ίσα πρόλαβα να την μαζέψω για να μην χτυπήσει. Η ώρα είναι 2 το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι έχω καλέσει το 166 δεκάδες φορές δεν έχει έρθει κανείς να την παραλάβει διότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και δεν επαρκούν τα πληρώματα και τα οχήματα. Το σύστημα υγείας καταρρέει από περιστατικά που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί με ένα απλό τρόπο. Εμβολιαστείτε γιατί είναι ο μόνος τρόπος που έχουμε αυτή την στιγμή για να προστατευτούμε σε όποιο βαθμό αυτό είναι εφικτό», έγραψε ο φαρμακοποιός στην ανάρτησή του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021