Ελλάδα

Κορωνοϊός – «Ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους» οι ιερείς αρνητές λέει ο μητροπολίτης Ζακύνθου

03.12.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Ούτε μισό βήμα πίσω δεν κάνει ο μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος απέναντι σε ιερείς αρνητές. Αφού πρώτα έβαλε σε αργία 14 από αυτούς και παρά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν στο νησί, τώρα κάνει ένα βήμα παραπάνω.

Απαγορεύει άμεσα στους αρνητές ιερείς να εξομολογούν πιστούς και τους χαρακτηρίζει ηθικούς αυτουργούς για τους θανάτους ανθρώπων.

«Οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων».

Ο μητροπολίτης Ζακύνθου μάλιστα προειδοποιεί ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κυρώσεις στους αρνητές ιερείς που παίζουν με τη ζωή ανθρώπων.

Καταγγελία για τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά

Την ώρα που επικρατεί η φωνή της λογικής στη μητρόπολη Ζακύνθου, ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, δεν ήθελε να εμβολιαστεί, δεν ήθελε να διασωληνωθεί και πλέον νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, στερώντας σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ την κλίνη ΜΕΘ από άλλους διασωληνωμένους.

Πάνω από 120 ασθενείς, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, περιμένουν, όπως ο 58χρονος Σπύρος, σε λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση με κορωνοϊό νοσηλεύεται και η αδερφή του ιεράρχη.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021