Κόσμος

Κορωνοϊός – Γερμανία: Lockdown στους ανεμβολίαστους – Η Μέρκελ ζητά υποχρεωτικό εμβολιασμό από το Φεβρουάριο

03.12.2021 | 13:02 Eνσωμάτωση

Την επιβολή lockdown στους ανεμβολίαστους στη Γερμανία καθώς και υποχρεωτικό εμβολιασμό με νόμο από το Φεβρουάριο αποφάσισαν η καγκελάριος Μέρκελ και ο Σοσιαλδημοκράτης Σολτς, που θα τη διαδεχθεί την επόμενη εβδομάδα. Τα αυστηρά μέτρα κρίθηκαν αναγκαία καθώς τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύθηκαν στις 74.000 και οι εντατικές γεμίζουν.

Με ένα συνδυασμό υποχρεωτικότητας και απαγορεύσεων θα αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού η Γερμανία, με την απερχόμενη καγκελάριο Μέρκελ να περιγράφει τον εμβολιασμό ως πράξη εθνικής αλληλεγγύης, καθώς τα ημερήσια κρούσματα ξεπερνούν τις 70.000.

Η Μέρκελ, ο Σοσιαλδημοκράτης Σολτς που θα την διαδεχθεί σε λίγες ημέρες, καθώς και οι πρωθυπουργοί των 16 κρατιδίων συμφώνησαν για μια σειρά από μέτρα: Υποχρεωτικό εμβολιασμό από το Φεβρουάριο με νόμο που θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, lockdown στους ανεμβολίαστους που θα μπορούν να μπουν μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία και υποχρεωτικές μάσκες στα σχολεία.

Προβλέπεται επίσης ανώτατο όριο θεατών στα γήπεδα και κλείσιμο των κλαμπ στις περιοχές που θα αποτελούν εστίες μόλυνσης. Σε τεστ θα υποβάλλονται και εμβολιασμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021