Κόσμος

Κορωνοϊός – Δεκάδες τα κρούσματα κορωνοϊού σε επιβάτες που επέστρεψαν από τη Νότια Αφρική στην Ολλανδία

03.12.2021 | 20:20 Eνσωμάτωση

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία καθώς μεγάλος αριθμός επιβατών από τη Νότια Αφρική εκδηλώνουν συμπτώματα κορωνοϊού, παρότι ήταν εμβολιασμένοι και είχαν κάνει τεστ πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα.

Οι φόβοι των ειδικών φαίνεται πως γίνονται πραγματικότητα, καθώς σχεδόν ένας στους δέκα (9%) επιβάτες πτήσεων από τη Νότια Αφρική μέσα στην τελευταία εβδομάδα βγαίνουν θετικοί στη μετάλλαξη στο κορωνοϊό.

Μένει να αποδειχθεί αν έχουν προσβληθεί από την Όμικρον, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ήταν εμβολιασμένοι και είχαν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι ο ιός μπορεί να μην προέρχεται από την Μποτσουάνα, δηλαδή η αρχική εστία να είναι σε άλλη χώρα.

Μια άλλη ανησυχητική είδηση έρχεται από την Ελβετία όπου 2.000 άτομα μπήκαν σε δεκαήμερη καραντίνα, 1.600 είναι μαθητές ενός διεθνούς σχολείου έξω από τη Γενεύη και άλλα 400 άτομα που σχετίζονται με το σχολείο.

Εν τω μεταξύ στη Γερμανία αναφέρεται ότι προτεραιότητα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα δοθεί στους υγειονομικούς και στους εργαζόμενους σε κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021