Ελλάδα

Αρνητές καπηλεύτηκαν τον θάνατο γιατρού για να ενισχύσουν το αντιεμβολιαστικό μανιφέστο τους

03.12.2021 | 20:01 Eνσωμάτωση

Δεν είναι μόνο αρνητές της επιστήμης, της πανδημίας, της λογικής και της δημόσιας υγείας. Είναι άνθρωποι επικίνδυνοι που φτάνουν σε σημείο να καπηλεύονται ακόμη και τον θάνατο για να ραντίσουν με ψεύδη το αντιεμβολιαστικό τους ακροατήριο.

Ο Άκης Χατζηδημητρίου, σπουδαίος παιδίατρος και νεογνολόγος, πατέρας δύο παιδιών, είχε αφιερώσει τη ζωή του στην οικογένειά του και στην επιστήμη.

Έχασε τη ζωή του αιφνίδια, σε ηλικία μόλις 40 ετών, και οι αρνητές σαν αγέλη όρμησαν στο προφίλ του στο Facebook και χωρίς ίχνος ντροπής ξεκίνησαν μια απίστευτη και προκλητική επίθεση παραπληροφόρησης και προσβολής.

«Πέθανε ξαφνικα άλλος ένας νέος άνθρωπος 40 ετών! Άλλος ένας υποστηρικτής του ε – μπολίου. Διπλομπολιασμένος. Ένας επιστήμονας που δυστυχώς βασίστηκε στα λόγια άλλων και όχι στην ιατρική. Όχι μόνο δεν πήρε τη ζωή του πίσω, άλλα άφησε γυναίκα παιδιά, καριέρα και όνειρα».

Τα σχόλια εμετικά. Προσπάθησαν να συνδέσουν τον θάνατό του με τον εμβολιασμό για να παραπλανήσουν ανθρώπους και να τους οδηγήσουν στον θάνατο.

Η κινητοποίηση άμεση. Ο Ιατρικός Σύλλογος προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να βρεθούν οι υπαίτιοι.

«Καταλαβαίνεται ότι αυτό είναι μία προσβολή και στον συνάδελφο ο οποίος πέθανε αλλά είναι προσβολή και στην οικογένεια του προσβολή γενικά και στο ιατρικό σώμα και νομίζω πως με τη μήνυση που θα κάνω στον εισαγγελέα και την έρευνα που θα κάνει θα βρεθούν οι υπαίτιοι οι οποίοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για αυτά τα ψεύδη και όχι μόνο δημοσίευσαν» τόνισε ο Νίκος Νίτσας.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν για τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης οι αναρτήσεις αντιεμβολιαστών μετά τον αιφνίδιο θάνατο του αγαπητού παιδιάτρου, ειδικά οι αναφορές γύρω από τον εμβολιασμό των εγκύων που προκαλούν διχασμό και φόβο.

«Είχε γράψει ένα άρθρο στις νέες μαμάδες θηλάζουσες, να μην φοβηθούν και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό. Το άρθρο είχε μισές αλήθειες και ανακρίβειες. Τα σκευάσματα του astra και Johnson περιέχουν τα μεν αδενοιό χιμπατζή τα δε αδενοιό ανθρώπινο και τα δύο καλλιεργημένα σε νεφρό εκτρεφόμενου εμβρύου, αφού έχει ανασυνδιαστεί το dna τους πρώτα. Για αυτό χαρακτηρίζονται ως βιολογικά τροποποιημένα σκευάσματα» έγραψαν.

Η έρευνα της δικαιοσύνης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητά τα προφίλ και τα στοιχεία των αρνητών.

«Έχουμε μια γενική διαταραχή»

«Είναι άσχετοι ή ελάχιστα σχετικοί που θέλουν να επιβάλουν το δικό τους με το ζόρι», σημείωσε ο Γιάννης Πρετεντέρης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Δεν έχω ακούσει ούτε έναν από αυτούς που λένε να μην τους πιέζουμε, να λέει τι πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο δημοσιογράφος.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 03/12/2021