Ελλάδα

Πάτρα – Συγκλονιστικές εικόνες από τη σφοδρή κακοκαιρία

30.11.2021 | 17:41 Eνσωμάτωση

Οι κάτοικοι της Πάτρας βγήκαν στους δρόμους από τα ξημερώματα, καθώς σημειώθηκαν έντονα καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες.

Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα η Πάτρα πνίγηκε στις λάσπες και το νερό, οι Πατρινοί που ετοιμάζονταν να εκκλησιαστούν κλήθηκαν αντί για γιορτή από τα ξημερώματα να προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους. Πάντου απόγνωση.

Η κάμερα του LIVE NEWS καταγράφει αυτοκίνητα βυθισμένα στο νερό και σπίτια που οι λάσπες έχουν καταστρέψει. Το φαινόμενο έμοιαζε με τσουνάμι. Η θάλασσα θα πουν οι κάτοικοι βγήκε ένα χιλιόμετρο έξω.

Η στάθμη ανέβηκε μισό μέτρο Στο παραλιακό μέτωπο οι καταστροφές και τα πεσμένα δέντρα μαρτυρούν τι έγινε την νύχτα.

Οι προσπάθειες απάντησης υδάτων μοιάζουν μάταιες. Όλα τα διαθέσιμα οχήματα επιστρατεύτηκαν της πυροσβεστικής του δήμου και ιδιωτικά αλλά οι ανάγκες ήταν αδύνατον να καλυφθούν.

Κεντρικοί δρόμοι θύμιζαν ποτάμιά Η καταστροφή σάρωσε όλο το παραλιακό μέτωπο.

Στα μαγαζιά τα νερά μπήκαν και παρέσυραν τους εορταστικούς στολισμούς. Από έξω η μεγάλη μάχη δόθηκε για να καθαριστούν τα φρεάτια που έφραξαν από τα φερτά υλικά

Στο Ρίο ένα ζευγάρι απεγκλώβισαν από αυτοκίνητο εργαζόμενοι του δήμου ενώ ένα ferry boat ξεβράστηκε στην ακτή. Και η γειτονική Ηλεία βούλιαξε, κυβερνητικό κλιμάκιο έσπευσε στην περιοχή, ενώ οι κάτοικοι ακόμα μετράνε τις πληγές τους και παλεύουν με το νερό.

Σχολείο βρέθηκε «στον αέρα»

Σχολείο βρέθηκε «στον αέρα»
Στην Άρτα ένα σχολείο βρέθηκε να κρέμεται στον αέρα. Μια πτέρυγα του 9ου Δημοτικού Σχολείου μετά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών βρέθηκε όπως την βλέπουμε, στο κενό, μετά την υποχώρηση του στηθαίου στήριξης.

Άλλο ένα σχολείο σαρώθηκε από την κακοκαιρία η οροφή του 3ου δημοτικού σχολείου Ελασσόνας, το οποίο συστεγάζεται με το 3ο νηπιαγωγείο της πόλης κατέρρευσε.

Στην Βέροια οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες ζημιές. Σήκωσαν ακόμα και μεταλλικές οροφές που προσγειώθηκαν στον δρόμο.

Και στην Πρέβεζα το παραλιακό μέτωπο σαρώθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους. Παραλιακά καταστήματα ισοπεδώθηκαν.

Θυελλώδεις άνεμοι στην Λήμνο και εδώ τα νερά βγήκαν στην παραλία και οι ψαράδες έσπευσαν από τα ξημερώματα να τραβήξουν τις βάρκες τους Στα χωριά του νησιού τα φουσκωμένα ποτάμια κατέστρεψαν γέφυρες.

Στο Μεσολόγγι βάρκες βγήκαν στην στεριά, ενώ στην Μυτιλήνη ένα δέντρο έπεσε στην αυλή σχολείου.

Στα λευκά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα όμως ξύπνησε η Φλώρινα Στα χιόνια και η Κοζάνη Το χιόνι πέφτει και στο Περτούλι με το χιονοδρομικό να ετοιμάζεται να δεχτεί τους σκιέρ.

«Αύριο το πρωί θα είναι μια κρύα ημέρα και ειδικότερα στα ορεινά τμήματα της χώρας», τόνισε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Το μεσημέρι θα βελτιωθεί ο καιρός και θα διατηρηθεί ο αίθριος καιρός και την Πέμπτη, ενώ το σαββατοκύριακο θα είναι βροχερό σημείωσε ο κ. Καλλιάνος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2021