Ελλάδα

Επανεκδίδεται το βιβλίο με τις ανεπανάληπτες συνταγές της Μαρίκας Μητσοτάκη

30.11.2021 | 18:47 Eνσωμάτωση

Η δυναμική προσωπικότητα της αείμνηστης Μαρίκας Μητσοτάκη και τα ανεπανάληπτα τραπεζώματα στο σπίτι της, ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Συνταγές με ιστορία», που επανεκδίδεται. Στο βιβλίο η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, παρουσιάζει τις πολύτιμες συνταγές της και θυμάται περιστατικά συνδεδεμένα με την πρόσφατη πολιτική ιστορία της χώρας.

«Όλο το πολιτικό φάσμα ερχόντουσαν στο σπίτι, τους έκανα φαγητά. Έχω ξαναπεί ότι ένα βράδυ τηγάνισα 40 κομμάτια μπακαλιάρο», είχε δηλώσει στο παρελθόν η Μαρίκα Μητσοτάκη.

91 χρόνια μετά τη γέννηση της Μαρίκας Μητσοτάκη η επανέκδοση του βιβλίου «Συνταγές με ιστορία» αναδεικνύει μια ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα η οποία πρωταγωνίστησε και μέσα από τη μαγειρική της σε όλους τους ρόλους… Πρωτίστως ως σύζυγος πολιτικού που έγινε πρωθυπουργός.

«Εκείνος θέλει να φάει χόρτα όλων των ειδών από όλα τα μέρη της Ελλάδος, κυρίως από την Κρήτη όλο το χειμώνα . Εγώ βλέπω τα χόρτα και λέω δεν είμαι κουνέλι», έλεγε.

Ήταν μία από τις πιο δραστήριες γυναίκες και κράταγε ενωμένη την πολυμελή οικογένειά της με τον δικό της γερό κρίκο, γύρω από το τραπέζι!

Οι συνταγές της είχαν σε άριστη δοσολογία αλήθεια, θάρρος και αγάπη.

« Η φιλοξενία της ήταν μοναδική. Δεν ήταν μόνο τα φαγητά της όσο ο τρόπος που σε έκανε να νιώθεις σπίτι σου», δήλωνε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ήταν και εκείνη που κατάφερε να πιάσει τη ζωή από τα μαλλιά παρά τις δυσκολίες λόγω της αναπηρίας της ενώ πάλεψε για την δημιουργία σύγχρονου κέντρου αποκατάστασης.

Δυο μαλωμένοι θα τα βρουν γύρω από ένα τραπέζι και ο Άκης Πετρετζίκης βρήκε στις Συνταγές με Ιστορία της Μαρίκας Μητσοτάκη μυστικά για να απογειώσει και τα δικά του πιάτα.

«Το δύσκολο ήταν να βρω αμπελόφυλλα. Στα σουτζουκάκια έχω μειώσει το σκόρδο.. Το γαλακτομπούρεκο είναι ό,τι καλύτερο έχω δοκιμάσει ποτέ μου», δήλωσε ο Άκης Πετρετζίκης.

Στις σελίδες του βιβλίου θα βρει κανείς τον τρόπο να μαγειρέψει μεταξύ άλλων τα πασίγνωστα ντολμαδάκια της Μαρίκας Μητσοτάκη αλλά έρχονται στο φως και νόστιμα παραπολιτικά πίσω από σημαντικά πολιτικά γεγονότα του τόπου.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2021