Υγεία

Κορωνοϊός – Πρόβλεψη για 20.000 θανάτους έως τα Χριστούγεννα – Στο τραπέζι νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

29.11.2021 | 16:53 Eνσωμάτωση

20.000 θάνατοι ως τα Χριστούγεννα ίσως και να φτάσουν τους 25.000 ως την Πρωτοχρονιά λένε οι ειδικοί που περιμένουν τα χειρότερα.

Η αγωνία όλων είναι πως θα καταφέρουν να νοσηλευτούν ίσως και χιλιάδες ακόμα άνθρωποι σε νοσοκομεία που ήδη έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. 170 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε 48 ώρες και οι διασωληνωμένοι εκτινάχθηκαν από τους 641 στα 647 άτομα σε ένα 24ώρο. Στην κυβέρνηση οι συσκέψεις είναι διαρκείς για νέα γραμμή άμυνας.

Στο τραπέζι πλέον μπαίνουν μέτρα – σοκ για να μην έρθει η ώρα που τα νοσοκομεία δεν θα μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ασθενών από κορωνοϊό.

– Υποχρεωτική η μάσκα για όλους σε όλους τους χώρους

– Να απαγορευτεί για τους ανεμβολίαστους η παραμονή και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης

– Οι ανεμβολίαστοι να υποβάλλονται σε 3 rapid tests

Πρόταση υπάρχει και για είσοδο στις αστικές συγκοινωνίες, μετρό, λεοφωρεία με rapid test.

«Πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις. Οι Γερμανοί λένε αν δεν έχεις rapid test δεν μπαίνεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ενώ στην συζήτηση μπαίνει και το πρόωρο κλείσιμο των σχολείων για Χριστουγεννιάτικες διακοπές, τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι εμβολιασμένα τα πάνε καλύτερα τα μικρά μεταδίδουν στα σπίτια τους λένε οι ειδικοί.

Τα νέα μέτρα θα αποφασιστούν και θα ανακοινωθούν την Τρίτη με την κυβέρνηση να επιμένει πως το γενικό lockdown δεν είναι επιλογή.

οι ειδικοί προειδοποιούν πως για το κακό σενάριο θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη πως τα νέα εμβόλια χρειάζονται 100 ημέρες.

Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες 10 έως 15 ημέρες θα πει ο υπουργός Υγείας. «Αναμένουμε ότι τις επόμενες 10 με 15 ημέρες θα έχουμε εικόνα τι γίνεται ακριβώς με αυτή την μετάλλαξη», είπε ο Θάνος Πλεύρης, υπουργός Υγείας.

Πάντως ως τώρα, η κυβέρνηση τονίζει πως σε καμία περίπτωση για τους εμβολιασμένους δεν θα υπάρξει ούτε μικρής μορφής lockdown.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/11/2021