Κόσμος

Τουρκία – Αγανακτισμένοι οι Τούρκοι με τον Ερντογάν – Δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε ψωμί

29.11.2021 | 19:02 Eνσωμάτωση

Οι τιμές των προϊόντων εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα να έχουν κόψει βασικά αγαθά της διατροφής τους για να επιβιώσουν.

«Εκτός από κάτι να φάω, το μόνο που μπορώ να αγοράσω είναι ρούχα από τα καλάθια. Δεν μπορώ να αγοράσω κρέας. Τρώω μόνο υδατάνθρακες, ρύζι και υποκατάστατα των νουντλς».

«Αγοράζω μπανάνες γιατί για παράδειγμα οι φράουλες θερμοκηπίου έχουν γίνει πολυτέλεια. Το να αγοράζω φρούτα που παράγει η χώρα μου είναι πολυτέλεια», λένε οι αγανακτισμένοι πολίτες

Ούτε κουλούρι δεν μπορούν να αγοράσουν

Οι πολίτες πλέον δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε κουλούρια. Για αυτό και οι έμποροι πουλάνε ακόμα και μισά.

Το κουλούρι πλέον κοστίζει δυόμισι λίρες και δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε οι συνταξιούχοι, ενώ κάθε μέρα σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές για ψωμί.

«Παλιά αγοράζαμε ένα τσουβάλι αλεύρι 100 λίρες, τώρα είναι 300 λίρες. Παλιά αγοράζαμε λάδι 75 λίρες, ενώ τώρα έφτασε τις 225 λίρες. Οι πωλήσεις μας έχουν πέσει. Η δαπάνη για την άδεια αυξήθηκε. Πληρώνουμε 4 χιλιάδες λίρες κάθε 30 μέρες. Το κόστος αυξάνεται. Οι δουλειές μας ήταν καλύτερες στο παρελθόν», λένε έμποροι

«Είμαι 70 χρονών, δε θέλω να ζήσω άλλο. Αυτός είναι ο σκοπός του. Αφήστε τους ανθρώπους να πεθάνουν και μπορεί να περάσει άνετα τη μέρα του στο παλάτι» λένε πολίτες, υπονοώντας τον Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος θέλοντας να δώσει την εντύπωση ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται, φιλοξενήθηκε σε εκπομπή με παιδιά που έχουν ειδικές ανάγκες και τραγούδησε μαζί τους παραδοσιακά τραγούδια.

200 σαμπάνιες για μία τραγουδίστρια

Την ώρα που πολύς κόσμος στην Τουρκία στέκεται με τις ώρες σε ουρά για να αγοράσει φτηνό ψωμί, κάποιοι ανοίγουν 200 σαμπάνιες σε κέντρο διασκέδασης της χώρας.

Τα φιλοκυβερνητικά Μέσα προσπαθούν να διασκεδάσουν την οικονομική κρίση στην Τουρκία, με πρώτη την φιλοκυβερνητική εφημερίδα Χουριέτ, η οποία δημοσίευσε ότι σε ένα κέντρο διασκέδασης ανοίχτηκαν 200 σαμπάνιες για χάρη της τραγουδίστριας – ηθοποιού Χούλια.

Η εικόνα αυτή που παρουσιάζει η εφημερίδα, έρχεται λίγες ώρες μετά τις πρωτοφανείς εικόνες που σημειώθηκαν στη γείτονα με τεράστιες ουρές για μια φθηνή φρατζόλα ψωμί.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/11/2021