Οικονομία

Κορωνοϊός – Πώς η «Όμικρον» θα επηρεάσει την ανάπτυξη – Η Goldman Sachs αναλύει

29.11.2021 | 18:15 Eνσωμάτωση

Σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού βλέπει, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός Goldman Sachs.

Τα σενάρια που αναλύει ο οργανισμός είναι τέσσερα, ωστόσο, λόγω της ευρύτητας του φάσματος των οικονομικών αποτελεσμάτων του κορωνοϊού, δεν προβαίνει σε αλλαγές που σχετίζονται με την «Όμικρον» στην ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και τις προβλέψεις για τη νομισματική πολιτική.

Το πρώτο και αρνητικό σενάριο, θέλει τη μετάλλαξη Όμικρον πιο μεταδοτική, κάτι που, σύμφωνα με την τράπεζα, θα φρενάρει την ανάπτυξη.

Το δεύτερο και εξίσου αρνητικό σενάριο, θέλει τη σοβαρότητα της νόσου από τη μετάλλαξη Όμικρον να είναι μεγαλύτερη, κάτι που θα φέρει σοβαρό πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

Το τρίτο σενάριο μιλά για «λάθος συναγερμό» για τη νέα μετάλλαξη, κάτι που σημαίνει ότι μεταδίδεται πιο αργά από τις προηγούμενες μεταλλάξεις, γεγονός που σημαίνει ότι δε θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία.

Το τελευταίο και θετικό σενάριο θέλει τη μετάλλαξη Όμικρον να είναι πιο μεταδοτική αλλά όχι σοβαρή όσον αφορά τη νόσηση.

Σε αυτήν την περίπτωση, η οικονομική ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 29/11/2021