Υγεία

Κορωνοϊός – Δραματική αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία

25.11.2021 | 16:37 Eνσωμάτωση

Το εφιαλτικό σενάριο είναι πιο κοντά από ποτέ. Οι ειδικοί αναφέρουν έναν αριθμό σοκ.

«Μιλάμε για ανθρώπους που θα νοσηλευτούν σε κάθε τύπου ΜΕΘ, ακόμα και σε πρόχειρες  με τις εισαγωγές κάθε μέρα να ανεβαίνουν και τα νοσοκομεία να αδυνατούν πλέον να σηκώσουν το βάρος», δήλωσε ο Ηρακλής Τσαγκάρης Διευθυντής ΜΕΘ ΑΤΤΙΚΟΝ .

Πολεμικό σκηνικό

Παρακαλώ αδειάστε, κάνετε πίσω, ελάτε γρήγορα, έρχεται κρούσμα, κατεβείτε κάτω στον δρόμο παρακαλώ. Έρχεται το κρούσμα πίσω.

Εικόνες ντροπής στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με μία υπάλληλο σεκιούριτι απεγνωσμένα να προσπαθεί να διώξει τον κόσμο από τον δρόμο.

Το απίστευτο σκηνικό γίνεται για να περάσει ένα κρούσμα κορωνοϊού στο καροτσάκι που βλέπουμε από τους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου.

Και αυτό είναι άλλο ένα σκηνικό πολέμου. Στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ έξαλλοι συγγενείς καταγράφουν την προσπάθεια γιατρού να στρώσει σεντόνι στο κρεβάτι ασθενή που για ώρες ήταν στο πλαστικό υπόστρωμα. Ο γιατρός εκτελεί και χρέη νοσηλευτή λόγω ελλείψεως προσωπικού θα καταγγείλουν.

«Η χειρότερη εφημερία»

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με κορωνοϊό αυξήθηκαν κατά 40% μέσα σε δυο μέρες. Η χιονοστιβάδα κορωνοϊού θα στείλει πολλούς στις ΜΕΘ και ήδη σχεδόν 100 κάθε ημέρα θα φύγουν από την ζωή. Είμαστε απροστάτευτοι δεν φτάνουν τα μέτρα λένε οι ειδικοί.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν θα μπορέσουν να αναστείλουν τα αυξημένα κρούσματα», ανέφερε ο Καθηγητής Φαρμακολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Στα νοσοκομεία το προσωπικό είναι σε απελπιστική κατάσταση και οι εφημερίες έχουν πολεμικό απολογισμό  η πληρότητα στις ΜΕΘ Covid της Θεσσαλονίκης είναι στο 100% επιπλέον οκτώ διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και επιπλέον 10   στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ  στην Άρτα το νοσοκομείο έχει δύο διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

«Μόνο 4 ΜΕΘ  στην Αλεξανδρούπολη κενές από Θράκη ως Αττική καμία κενή», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ήταν αν όχι η χειρότερη από τις χειρότερες εφημερία που είχαμε ποτέ θα πουν οι γιατροί του Παπανικολάου.

Ο  διευθυντής του πνευμονολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Αδαμάντιος Χλωρός δήλωσε πως χθες ήταν από τις χειρότερες  εφημερίες του 2021.

Πανελλαδικά η κάλυψη των κρεβατιών ΜΕΘ είναι στο 93,84%. Δραματική η προειδοποίηση των γιατρών.

«Αν συνεχίσουμε έτσι, θα βρεθούμε ενώπιον πρωτόγνωρων καταστάσεων. Θα είναι η κατάκτηση του χώρου τόσο μεγάλη που δεν θα βρίσκει κάποιος να εξυπηρετηθεί όπως και εάν επιθυμεί να εξυπηρετηθεί», σημείωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Οι ειδικοί βλέπουν πως πλέον τα Χριστούγεννα μπορεί να κινδυνέψουν. Μιλούν για μαύρο ρεκόρ θανάτων έως τα Χριστούγεννα και αφήνουν μόνο μια μικρή χαραμάδα για ρεβεγιόν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με rapid test.

«Η μετάλλαξη Δέλτα «δεν παίζει και δεν παίζεται», θα ανακοπεί μόνο αν σταματήσουν οι ανθρώπινες επαφές. Ρεβεγιόν  εάν όλοι είναι εμβολιασμένοι και υποβληθούν σε rapid test την ίδια ημέρα», τόνισε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ήδη η σημερινή εικόνα σε εκκλησίες όπου οι έλεγχοι ήταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις ανύπαρκτοι ή απλά δειγματοληπτικοί προβληματίζει τους ειδικούς για την διασπορά.

Μιλώντας στην δημοσιογράφο  Μαντώ Μπερδέ πιστοί θα επιβεβαιώσουν πως έλεγχοι δεν γίνονται.

Από την άλλη η κυβέρνηση λέει πως δεν είναι στα σχέδια της το λοκνταουν.

Την ίδια ώρα στην δίνη της πανδημίας είναι και το Άγιο Όρος, χθες πέθαναν άλλοι δύο μοναχοί  ο αριθμός των θανάτων σε όλες τις μονές φθάνει τους 31.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/11/2021