Υγεία

Νίκος Τζανάκης – «Τις επόμενες δυο βδομάδες θα δούμε αύξηση και στους ημερήσιους θανάτους»

25.11.2021 | 18:13 Eνσωμάτωση

Ο καθηγητής πνευμονολογίας - Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «LIVE NEWS» και μίλησε για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, αλλά και για τους ημερήσιους θανάτους.

«Παγιώνεται η πεποίθηση και αντίληψη ότι υπάρχει επιπέδωση της καμπύλης των κρουσμάτων . Ήδη από το προηγούμενο δεκαήμερο το λέγαμε αυτό το έδειχναν τα μοντέλα ότι πάμε για επιπέδωση κρουσμάτων τέλος του μήνα αρχές Δεκεμβρίου», δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας – Αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης .

«Αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει επιπέδωση της καμπύλης των θανάτων ή επιπέδωση της καμπύλης των διασωληνωμένων αυτοί οι δυο δείκτες ακολουθούν με χρονοκαθυστέρηση τα κρούσματα. Τις επόμενες δυο βδομάδες θα δούμε αύξηση και στους ημερήσιους θανάτους», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς ο Νοέμβρης διέψευσε τους πάντες», σημείωσε ο κ. Τζανάκης.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ταβάνι θα είναι 750 με 800 κρεβάτια διασωληνωμένοι», τόνισε για την αύξηση των διασωληνωμένοι καθώς είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο.

Ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε πως το Ε.Σ.Υ δέχεται τεράστια πίεση και το σύστημα θα μπορέσει να ανταποκριθεί μόνο αν επιστρατευτεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα της περίθαλψης.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/11/2021