Οικονομία

Χριστούγεννα – Διακοπές στο εξωτερικό ψάχνουν οι Έλληνες – Ενδεικτικές τιμές

25.11.2021 | 18:10 Eνσωμάτωση

Προσφορές και τιμές Black Friday στα ξενοδοχεία του εξωτερικού για να αυξηθούν οι πληρότητες και να δελεαστούν να κλείσουν πακέτο όσοι τολμηροί δε φοβούνται την προοπτική ενός lockdown.

«Υπάρχει κίνηση και για επαγγελματικούς λόγους και για αναψυχή», λέει η Ράνια Ράπτη, ιδιοκτήτρια ταξιδιωτικού γραφείου.

Η έρευνα του MEGA δείχνει πως η ελεύθερη πτώση στις τιμές επιτρέπει πλέον σε όλους να σκεφτούν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, αφού πολλές φορές το κόστος είναι ανταγωνιστικό ή και μικρότερο από ντόπιους προορισμούς.

Ενδεικτικά πακέτα

Από τα φτηνότερα στα ακριβότερα, τα πακέτα, με μεταφορά και διαμονή πληρωμένα, ανά άτομο είναι, στα 316 ευρώ για 6 μέρες για Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι.

Το πακέτο για την Αυστρία, που ήδη είναι σε 10μερο lockdown, έχει από 380 ευρώ για 7 ημέρες, 54,28 η ημέρα δηλαδή ή στα 315 ευρώ για 5 ημέρες άρα  στα 63 ευρώ για κάθε ημέρα.

Από την άλλη, με 395 ευρώ υπάρχουν διακοπές για 5 ημέρες Χριστούγεννα στη Σικελία, δηλαδή το κόστος είναι 79 ευρώ ανά ημέρα. Ακριβότερη η Ιταλία, καθώς για Ρώμη και Φλωρεντία με 325 ευρώ για 4 ημέρες, 81,25 ευρώ η κάθε ημέρα.

Το Λονδίνο, πάντα πιο τσιμπημένο, κοστίζει 485 ευρώ για 5 ημέρες.

Για πιο περιπετειώδεις και αυτόνομες διακοπές υπάρχει πάντα και η επιλογή της μετάβασης σε όποιον προορισμό θέλει ο καθένας αρκεί να βιαστεί να κλείσει εισιτήρια.

Και εδώ οι τιμές είναι φτηνές για όσο όμως υπάρχουν εισιτήρια και με δεδομένο πως κανείς δεν εγγυάται ότι δε θα επιβληθούν περιορισμοί.

Από Αθήνα υπάρχουν εισιτήρια για Λονδίνο με 38 ευρώ, για Μιλάνο με 51, για Κίεβο στα 54, για Βερολίνο 64, και 65 στη Μάλτα. Στη Σαντορίνη το εισιτήριο κάνει 39 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη 71.

Οι προσφορές δε θα κρατήσουν για πολύ, καθώς οι τιμές για αυτήν τη σεζόν εκτοξεύονται στα ύψη, γεγονός που αποδίδει στη ζήτηση και το κόστος των καυσίμων.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 25/11/2021