Πολιτισμός

Σφοδρές αντιδράσεις και «πυρά» για την απόφαση του Σερβετάλη

23.11.2021 | 20:12 Eνσωμάτωση

Ο γνωστός ηθοποιός δέχεται τα πυρά συναδέλφων του που τον κατηγορούν ότι πηγαίνει κόντρα σε νόμο της πολιτείας, ενώ ο ίδιος ήταν και ο μόνος ανεμβολίαστος στον θίασο.

Η επιλογή του Άρη Σερβετάλη, πρωταγωνιστή της θεατρικής παράστασης «Ρινόκερος», να αποχωρήσει από τον θίασο αρνούμενος να παίζει μόνο για εμβολιασμένους έχει προκαλέσει σάλο κυρίως για το γεγονός ότι η πράξη του αφήνει χωρίς δουλειά σε μια κρίσιμη περίοδο δεκάδες εργαζόμενους στο θέατρο.

«Πυρά» από ηθοποιούς

Αρκετοί συνάδελφοι του δημοφιλούς ηθοποιού καταδικάζουν την απόφασή του.

«Έχω σοκαριστεί με την παραίτηση Σερβετάλη, δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ότι κάποιος ηθοποιός θα σταματήσει μια παράσταση, αγνοώντας ότι δουλεύουν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Το θεωρώ απαράδεκτο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που λέει ότι είναι τόσο μέσα στην πίστη, δεν σκέφτεται ότι οι άλλοι άνθρωποι θα μείνουν χωρίς δουλειά» σημείωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Η άποψη μου είναι ότι όταν σε αυτή την παράσταση συμμετέχουν και ένα σωρό άλλοι άνθρωποι δεν μπορεί να πάει αντίθετα σε ένα νόμο του κράτους και να αφήσει άνεργος όλους τους συντελεστές, δε μπορεί έτσι ξαφνικά να λες φεύγω και παρατάω σύξυλους όλους τους άλλους, θεωρώ ότι ήταν λάθος η κίνηση του κ. Σερβετάλη» τόνισε ο Κώστας Κρομμύδας.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον καλλιτεχνικό κόσμο η απόφαση του Αρη Σερβετάλη να κατεβάσει την παράσταση «Ρινόκερος» καθώς δεν δέχεται να παίζει μόνο για εμβολιασμένους, με αποτέλεσμα αρκετοί εργαζόμενοι να μείνουν άνεργοι.

«Ο Σερβετάλης (ο μόνος ανεμβολίαστος ανάμεσα σε 20 ανθρώπους που εργάζονται στην παράσταση «Ρινόκερος») αποφάσισε να μην συνεχίσει τις παραστάσεις στο θέατρο, γιατί δεν θέλει να παίζει μόνο σε εμβολιασμένους…Ηθοποιοί (μεταξύ των οποίων και φίλοι μου)-τεχνικοί- ταξιθέτριες, καθαριστές, ταμίας, θα μείνουν όλοι άνεργοι» ανέφερε η Φαίη Κοκκινοπούλου.

«Πραγματικά δεν μπορω να παίζω για θεατές που είναι μόνο εμβολιασμένοι» υποστήριξε ο Λάκης Λαζόπουλος.

«Εγώ θέλω να μείνουμε στο γεγονός ότι πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του καθενός, και μιλάω ως εμβολιασμένη. Είναι απόλυτα σεβαστό, κάνει την επιλογή του, αποφασίζει να μη δουλέψει. Έπεσαν λίγο να τον φάνε» υπογράμμισε η Μαρία Κορινθίου.

«Δικαίωμά σου να εμβολιαστείς ή να μην εμβολιαστείς. Δε θες να παίζεις μόνο για εμβολιασμένους, και αυτό είναι δικαίωμά σου. Έχεις ενημερώσει την παραγωγή σχετικά και εκείνη πετάει τη μπάλα στην εξέδρα προφανώς για να μην χάσει τον πρωταγωνιστή της και δεν φροντίζει να έχει αντικαταστάτη, δικαίωμά της» σημείωσε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Η παραγωγή της παράστασης αναζητά καινούργιο πρωταγωνιστή και μάλιστα αύριο δεν αποκλείεται να υπάρξει συνάντηση με όλα τα μέλη του θιάσου για να βρεθεί λύση.

Πάντως ο Άρης Σερβετάλης είχε ενημερώσει την εταιρία παραγωγής από το καλοκαίρι πως αν ληφθούν μέτρα που αποκλείουν τους ανεμβολίαστους από τα θέατρα, θα σταματήσει να εργάζεται.

Η απάντηση Σερβετάλη

Την πρώτη του απάντηση, μετά την απόφαση να εγκαταλείψει την παράσταση «Ρινόκερος», έδωσε πριν λίγο στο Instagram ο μέχρι πρότινος πρωταγωνιστής της παραγωγής, Άρης Σερβετάλης, απαντώντας στον σάλο του έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες.

«Η απόφαση να αποχωρήσω από την θεατρική παράσταση Ρινόκερος πάρθηκε καθώς αδυνατώ να υποστηρίξω τον διαχωρισμό ανθρώπων που επιβάλλουν τα νέα μέτρα», γράφει ο ηθοποιός.

«Η παραγωγός εταιρεία και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Κιβωτός και σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Κακλέας ήταν ενήμεροι για τις απόψεις μου. Από τον Ιούλιο και βλέποντας την πρόθεση της πολιτείας να απαγορεύσει την είσοδο σε μη εμβολιασμένους είτε με έμμεσο είτε με άμεσο τρόπο, τους ενημέρωσα πως δεν μπορώ να συμμετέχω σ’ αυτό το εγχείρημα κι ανακοίνωσα πως εάν τα θέατρα λειτουργήσουν στο μέλλον μόνο για εμβολιασμένους θα αποχωρήσω από την παράσταση.

Πρότεινα την αντικατάστασή μου κι έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεσή τους ώστε να βοηθήσω στην ομαλή ένταξη νέου μέλους. (…) Αδυνατώ να μετέχω σε ένα “πιστοποιημένο” ντάνιασμα ανθρώπων. Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει δημιουργηθεί από τον Θεό με την ελευθερία ακόμη και να τον αρνηθεί. Δεν είμαστε αγέλη. Είμαστε άνθρωποι που αγωνιζόμαστε να φανερώσουμε το πρόσωπό μας» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2021