Κόσμος

Γεμάτοι οι νεκροθάλαμοι λόγω Covid στη Ρουμανία

23.11.2021 | 20:55 Eνσωμάτωση

Στη χώρα με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού στην Ευρώπη πεθαίνουν πλέον καθημερίνα 400 άνθρωποι.

Παγωμάρα, οσμή θανάτου. Στο νεκροτομείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βουκουρεστίου σφραγίζουν τα φέρετρα και τα ψεκάζουν με αντισηπτικό.

Ο νεκροθάλαμος είναι κατάμεστος, επικρατεί απόλυτη ησυχία που διακόπτεται μόνο από τους θρήνους συγγενών στη διπλανή αίθουσα.

«Συνεχίζουν να έρχονται και να έρχονται, δουλεύουμε για το τίποτα, δεν βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ» ανέφερε ο Κλοντίου Ιονίτα.

Η Ρουμανία βιώνει το τέταρτο κύμα της πανδημίας που είναι το χειρότερο μέχρι τώρα. Τον τελευταίο μήνα ο αριθμός των νεκρών κατέγραψε ρεκόρ, οι εντατικές είναι γεμάτες.

«Στη Ρουμανία κάθε μέρα έχουμε 400 νεκρούς. Καταλαβαίνεις; Τετρακόσιοι άνθρωποι είναι τεράστιος αριθμός. Είναι μία κοινότητα, ένα χωριό» πρόσθεσε ο Καταλίν Κιρστοΐου, διευθυντής νοσοκομείου.

Η Ρουμανία έχει έναν από τους πιο χαμηλούς δείκτες εμβολιασμού στην Ευρώπη. Εχθρός του εμβολίου οι ψευδείς ειδήσεις και η προκατάληψη.

Η βουλευτής Ντιάνα Σοσοάκα δίνει όλες τις δυνάμεις της για να πείσει τον κόσμο να μην εμβολιαστεί. «Αν αγαπάτε τα παιδιά σας σταματήστε τους εμβολιασμούς. Μην τα σκοτώνετε» υποστηρίζει.

Το ποσοστό εμβολιασμού στις μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας αγγίζει το 36%, όμως στις αγροτικές περιοχές δεν ξεπερνάει το 17%.

Στην Σουτσάβα αδιάψευστος μάρτυρας της τραγωδίας είναι τα νέα στεφάνια και οι φρεσκοσκαμμένοι τάφοι. Κάθε μέρα πεθαίνει ένα χωριό.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2021