Ελλάδα

Κολωνάκι – Καρέ καρέ οι αγωνιώδεις προσπάθειες να μεταφερθεί στο νοσοκομείο η 13χρονη

23.11.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Ολα τα ενδεχόμενα εξετάζει η αστυνομία για την πτώση ενός 13χρονου κοριτσιού στο κενό από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι. Το κορίτσι δίνει μάχη για τη ζωή του, καθώς φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις , διεκομίσθη στο Παίδων μετα από μια Αγωνιώδη επιχείρηση του ΕΚΑΒ.

Μοτοσικλετιστής της ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ φτάνει στην οδό Σπεύσιππου στο Κολωνάκι, δευτερόλεπτα πριν από το ασθενοφόρο. Η 13χρονη βρίσκεται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μειωμένο επίπεδο συνείδησης, βρέθηκε στο κενό από τον 6ο όροφο του σπιτιού της. Οι διασώστες παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και το βάζουν στο φορείο. Κάθε δευτερόλεπτο είναι πολύτιμο.

Μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ ανοίγει το δρόμο στο ασθενοφόρο και η 13χρονη μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου και διασωληνώνεται.

Στο κενό από τον 6ο όροφο

Η ανήλικη έπεσε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, στην πίσω πλευρά του κτιρίου κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Πριν χτυπήσει στο έδαφος, έπεσε σε ένα δέντρο που βρίσκεται στην πυλωτή.

Αυτό είναι το δέντρο το οποίο ανέκοψε τη σφοδρότητα της πτώσης και έσωσε τη 13χρονη από βέβαιο θάνατο.

Ο πατέρας της 13χρονης ήταν αυτός που ειδοποίησε πρώτος το ΕΚΑΒ. Όταν μπήκε στο δωμάτιο της και είδε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και το κορίτσι στο κενό άρχισε να φωνάζει σε κατάσταση σοκ.

Όπως καταγγέλλουν οι γείτονες, ναι μεν η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο έγινε ταχύτητα, όμως το ΕΚΑΒ άργησε να φθάσει στο σημείο.

«Όλοι παίρνανε τηλέφωνο είχαν στείλει και άτομο στον ευαγγελισμό για να ζητήσουν βοήθεια κάποιο γιατρό αφού καθυστερούσε το ασθενοφόρο και αυτό το καημένο ήταν τόση ώρα με τον πατέρα από πάνω», λένε οι γείτονες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν το παιδί βρεθεί στο κενό προηγήθηκε έντονος τσακωμός με τον πατέρα με τον οποίο μεγαλώνει ύστερα από το θάνατο της μητέρας. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η ανήλικη υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο κεφάλι και η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2021