Ελλάδα

Κορωνοϊός – Απίστευτες αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος με τα πλαστά πιστοποιητικά

23.11.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Νέες αποκαλύψεις για το κυκλωμα των πλαστών δικαολογητικών φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ» Βασίλης Λαμπρόπουλος . Οπως αποκαλύπτει, η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο από 7 άτομα με εγκέφαλο 44χρονη υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά. Οπως κατέθεσε η ίδια χρησιμοποιούσε τις δόσεις που περίσσευαν από τα φιαλίδια των εμβολίων της Pfizer. H σπειρα προδώθηκε μεταξύ άλλων και από την κυκλοφορία μεγαλων χρηματικών ποσών στους λογαριασμούς τους.

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά στην Καρδίτσα.

Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος του «Βήματος» και των «ΝΕΩΝ», το κύκλωμα απαρτιζόταν από 7 μέλη. Επικεφαλής, ήταν η 44χρονη διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας Παλαμά.

Κάτω από την 44χρονη βρίσκονταν 4 συγγενείς της, δύο άντρες και δύο γυναίκες και μία νοσηλεύτρια. Ο 7ος ήταν ένας εργαζόμενος που είχε το ρόλο του μεσολαβητή.

Τα μέλη της οργάνωσης

Κατηγορούνται ότι έκαναν 68 εικονικούς εμβολιασμούς  σε 46 άτομα, με 22 από αυτά να εμφανίζονται ως πλήρως εμβολιασμένα και με τη δεύτερη δόση.

Τα μέλη του κυκλώματος ψάρευαν όσους ήθελαν πλαστό πιστοποιητικό στις εκκλησίες, πάντα όμως έναντι αμοιβής.

Το κόλπο με τα φιαλίδια

Η φερόμενη ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης σύμφωνα με τα όσα ή ίδια κατέθεσε, χρησιμοποιούσε τις υπολειπόμενες δόσεις στα φιαλίδια του εμβολίου Pfizer για τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Κάθε φιαλίδιο διαθέτει έξι δόσεις και στο τέλος της ημέρας εάν δεν χρησιμοποιηθούν, καταστρέφονται καθώς φέρουν ημερομηνία λήξης ολίγων ωρών. Με αυτόν τον τρόπο, ένας αριθμός δόσεων (κάτω των έξι ημερησίως) που θεωρητικά καταστρεφόταν, μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί στη δήλωση εικονικών εμβολιασμών.

«Δεν μπορούν να λέγονται πράγματα χωρίς να τεκμηριώνονται για την άμοιρη εντολέα μου ότι πήρε λεφτά», ανέφερε ο δικηγόρος της 44χρονης.

Το τέχνασμα με τον τάφο

Η ταρίφα για τους εικονικούς εμβολιασμούς ήταν από 300 έως 600 ευρώ.

Οι τραπεζικές συναλλαγές που είχα με τους συγγενείς μου ήταν στο πλαίσιο αλληλοβοήθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ μας καθώς και για έξοδα που αφορούσαν μεταξύ άλλων και το ταφικό μνημείο της μητέρας μας η οποία απεβίωσε.

Ποιοι ήταν οι παραλήπτες

Η έρευνα της αστυνομίας έχει ήδη φτάσει και στα άτομα που παρέλαβαν τα πλαστά πιστοποιητικά. Ένας εξ αυτών, υποστήριξε ότι την επίμαχη ήμερα πήγε πράγματι στο Κέντρο Υγείας Παλαμά. Όταν ρωτήθηκε όμως για το στίγμα του κινητού του τηλεφώνου, είπε πως το άφησε στον γιο του στις Σέρρες.

Ωστόσο όπως έδειξαν οι κάμερες του αυτοκινητόδρομου, το δικό του αυτοκίνητο δεν πέρασε ποτέ για να φτάσει στην Καρδίτσα.

Η δομή και ο τρόπος λειτουργίας του κυκλώματος ήταν σύνθετος, επαγγελματικός, ψαρευαν κόσμο στις εκκλησίες και ερευνάται και ο ρόλος αστυνομικού.

Πρόκειται για δράση οικογένειας 10 αδερφών, που έστελναν τα χρηματικά ποσά ο ένας στον λογαριασμό του άλλου. Επίσης ερευνάται και η εμπλοκή αστυνομικού που φέρεται να έχει συγγενική σχέση με κεντρικό άτομο του κυκλώματος.

Από την έρευνα προέκυψε ότι μπαίνουν χρηματικά ποσά, την παραμονή των εμβολιασμών, τα παιδιά του  επίσης έχουν ψευδές πιστοποιητικό, και η έρευνα γίνεται από τo τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 23/11/2021