Ελλάδα

Ψυχρολουσία φέρνει στους επαγγελματίες η αύξηση στην τιμή της ενέργειας

22.11.2021 | 18:28 Eνσωμάτωση

Κοιτάει και ξανακοιτάει τον λογαριασμό του ρεύματος και δεν πιστεύει στα μάτια της…

Ο λογαριασμός ήρθε 2000 ευρώ από 800 ευρώ που ήταν συνήθως.

Μαζί με όλες τις άλλες αυξήσεις το κόστος της ενέργειας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην επιχείρηση της θα πει η κ. Έλσα Κουκουμέρη, ενώ και οι δόσεις δεν είναι λύση.

Τον προβληματισμό της μοιράζεται ο ιδιοκτήτης γειτονικού καφέ.

Το κόστος του ρεύματος καίει τους επαγγελματίες και όσο πιο εξαρτημένη είναι η επιχείρηση τους από το ρεύμα τόσο μεγαλύτερο το πρόβλημα. λογαριασμός 3000 ευρώ έφτασε στα 6000!

«Είναι σαν να έχουμε συνεταίρο στο μαγαζί μας» θα πει και ο Μάριος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Ζαχαραπλαστών Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση του, όπως και οι φούρνοι καταναλώνει αναγκαστικά μεγάλα ποσά ενέργειας και το κόστος είναι δύσκολο να καλυφθεί.

Οι αυξήσεις που ξεπερνούν και το 100% στην ενέργεια είναι πλέον το μόνο θέμα συζήτησής των επαγγελματιών και ο μόνιμος βραχνάς τους.

Οι επιχειρηματίες νιώθουν απροστάτευτοι. Στο σουβλατζίδικο το ρεύμα για μηχανήματα και ψυγεία είναι απαραίτητο, για τις πατάτες, τα ψυγεία, τις ψηστιέρες.

Οι καταστηματάρχες έχουν πάρει μολύβι και χαρτί και ψάχνουν να βρουν από πού μπορούν να κόψουν ενώ την ίδια ώρα όλα δείχνουν πως έρχονται ανατιμήσεις σε σουβλάκια καφέδες και ψωμί αφού μόνο έτσι θα βγουν τα ποσά που χρειάζονται.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 22/11/2021