Πολιτική

Νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην ακρίβεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

22.11.2021 | 19:55 Eνσωμάτωση

Τρία μέτρα στήριξης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς έρχεται για υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τρία εξής τρία νέα βοηθήματα:

• 100.000 υγειονομικοί και εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα πάρουν μισό μισθό
• 800.000 Χαμηλοσυνταξιούχοι θα πάρουν 250 ευρώ, συν 50 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος – Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.200 ευρώ ή το διπλάσιο οικογενειακό και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ
• και 173.000 άτομα με αναπηρίες θα πάρουν από 250 ευρώ.

Το συνολικό κόστος των μέτρων φτάνει τα 338,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Συμφωνείτε με έκτακτη ενίσχυση υγειονομικών, χαμηλοσυνταξιούχων και αναπήρων συμπολιτών μας;» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και τους αρνητές της λογικής στην οικονομία».

«Προφανώς θα τα ψηφίσουμε. Οτιδήποτε φιλολαϊκό θα υποστηρίξουμε. Όχι την κοροϊδία σας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πληρώσαμε πολύ ακριβά ως χώρα παροχές έωλες ή έκρυβαν νέους φόρους. Λυπάμαι που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να εξακοντίζει στο δημόσιο διάλογο δημαγωγικά και ακοστολόγητα μέτρα» απάντησε ο πρωθυπουργός.

«Η 13η σύνταξη ψίχουλα. Τα 250 ευρώ μεγάλη κοινωνική προσφορά και κοινωνική πολιτική. Αυτός είστε. Η επικοινωνία έχει τα όριά της» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Βαριές κουβέντες για τα μνημόνια

Η συζήτηση ήταν για την ακρίβεια αλλά εξελίχθηκε σε προσωπική κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα.

«Όσοι υπόσχονται εύκολα τα πολλά και μεγάλα δεν είναι ικανοί να κάνουν τα λίγα και μικρά» σημείωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Το μόνο που ξέρετε να κάνετε είναι deals, στην εργασία, στα εξοπλιστικά, για το ασφαλιστικό, στην ενέργεια, με τους σχολάρχες και στην υγεία με κλινικάρχες. Η κυβέρνηση των deals».

«Ένα deal έχουμε κάνει, λέγεται συμφωνία με αλήθειας και οι δύο πλευρές είναι ικανοποιημένες, και εμείς και ο ελληνικός λαός» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα είχε ισπανικό χρώμα με αφορμή τη συμφωνία της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Σάντσες να πουλήσει εξοπλιστικά στην Άγκυρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2021