Ελλάδα

Πρετεντέρης – «Δεν μπορεί να επιβληθεί ο εμβολιασμός στους ιερείς;»

22.11.2021 | 20:23 Eνσωμάτωση

Ιδιαίτερη αίσθηση η δήλωση του Γενς Σπαν για εμβολιασμένους, αναρρώσαντες ή νεκρούς, και όπως όλα δείχνουν σοβαρεύουν τα πράγματα πια σε όλη την Ευρώπη.

«Μιλάμε με έναν επαρχιωτισμό, λες και το πρόβλημα είναι μόνο στην Ελλάδα. Όλη η Ευρώπη έχει πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Βλέπουμε τι έγινε στην Αυστρία, η είδηση δεν είναι το lockdown, αλλά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από 1 Φεβρουαρίου. Δύο κρατίδια της Γερμανίας πάνε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η Μέρκελ λέει «δεν αντέχω άλλο, θα δούμε τι μέτρα παραπάνω πρέπει να πάρουμε». Στο Βέλγιο σπάνε καταστήματα. Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ευρωπαϊκό, οι ηλίθιοι, που λέει και ο Μαρκ Ρούτε, που θέλουν να διακόψουν την κοινωνία. Αυτό δεν είναι εύκολο να το δεχτούν οι υπόλοιποι», είπε ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Ως προς τη στάση της εκκλησίας και την αδυναμία αυτής να ελέγχει τα πιστοποιητικά, σχολίασε:

«Δέχομαι, μας το είχε πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δεν είναι εύκολο να αστυνομεύσεις την εκκλησία. Γιατί δεν βάζεις να εμβολιάσουν τους ιερείς; Να τους κόψουν τον μισθό εάν δεν εμβολιάζονται. Τους πιστούς δεν μπορείς να τους εμβολιάσεις, δεν μπορείς να το επιβάλλεις στους ιερείς; Θα ήθελα να βάλει πλάτη και η εκκλησία σε αυτή την προσπάθεια».

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2021