Κόσμος

ΗΠΑ – Τραγωδία σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση

22.11.2021 | 20:35 Eνσωμάτωση

Με κομμένη ανάσα παρακολουθεί η Αμερική την τραγωδία σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση στο Γουισκόνσιν, όπου οδηγός έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε δεκάδες πολίτες ανάμεσά τους και παιδιά.

Το κόκκινο SUV περνάει με μεγάλη ταχύτητα τα μπλόκα της αστυνομίας και ξεχύνεται με 65 χιλιόμετρα την ώρα επάνω στη χριστουγεννιάτικη παρέλαση.

Ο οδηγός αποφεύγει τους ανθρώπους στην άκρη του δρόμου όμως όταν οι ομάδες που παρελαύνουν του κλείνουν το διάδρομο, χωρίς να αφήσει το πόδι του από γκάζι, πέφτει επάνω τους.

Χτυπάει όποιον βρίσκει μπροστά του, εκείνη τη στιγμή κάνουν παρέλαση μία σχολική ομάδα από παιδιά 11 έως 14 ετών όπως και ένα γκρουπ που ονομάζεται «Γιαγιάδες Που Χορεύουν».

Περνάει από πάνω τους σαν τραίνο και αφήνει πίσω του νεκρούς και τραυματίες.

«Είδα παιδιά να κείτονται στον δρόμο, ανθρώπους να βάζουν κουβέρτες επάνω τους για να τα φροντίσουν, παιδιά να τσιρίζουν στα πεζοδρόμια» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Το κόκκινο SUV ακινητοποιείται και ο οδηγός του συλλαμβάνεται. Όλοι σπεύδουν να βοηθήσουν τα θύματα για κάποιους είναι πολύ αργά.

Συνολικά χτυπήθηκαν πάνω από 45 άνθρωποι, περισσότερα από 20 είναι παιδιά. Πέντε άνθρωποι ξεψυχούν στην άσφαλτο.

«Σήμερα βιώσαμε μία τρομερή, αναίτια τραγωδία. Περπάτησα στην παρέλαση στο ξεκίνημά της, είδα όλα τα ευτυχισμένα παιδιά να κάθονται στα κράσπεδα, είδα τους ευτυχισμένους γονείς πίσω από τα παιδιά τους» τόνισε ο δήμαρχος Γουάκεσα Σον Ράιλι.

Η αστυνομία αποκλείει την περιοχή και απομακρύνει τον κόσμο. Στα χέρια της έχει πέσει ο οδηγός του κόκκινου αυτοκινήτου.

Πρόκειται για τον ράπερ Μαθμπόι Φλάι, κατά κόσμον Ντάρελ Μπρουκς. Μάλιστα σε ένα βίντεο κλιπ του φαίνεται και το κόκκινο SUV.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο ράπερ είχε μπλέξει σε καβγά όπου βγήκαν και μαχαίρια και στη συνέχεια προσπάθησε να ξεφύγει από τους διώκτες του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/11/2021