Κόσμος

Ευρώπη – Δεύτερη νύχτα ταραχών από αρνητές των μέτρων

21.11.2021 | 20:03 Eνσωμάτωση

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σφίγγουν τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους, οι αρνητές των μέτρων κλιμακώνουν τις διαδηλώσεις. Σοβαρές ταραχές έγιναν για δεύτερη ημέρα στην Ολλανδία, επεισόδια σημάδεψαν διαδήλωση στην Αυστρία ενώ κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στην Ιταλία και στην Κροατία.

Ήταν η δεύτερη νύχτα επεισοδίων στην Ολλανδία με πρωταγωνιστές τους αρνητές των περιοριστικών μέτρων. Από το Ρότερνταμ οι ταραχές μεταφέρθηκαν στη Χάγη. Ομάδες νεαρών άναψαν φωτιές, έκαψαν ποδήλατα και μηχανές στη μέση του δρόμου.

Έφιπποι αστυνομικοί και υδραντλίες διέλυσαν τους διαδηλωτές, ενώ έγιναν αρκετές συλλήψεις. Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία της Ολλανδίας. Επεισόδια μικρότερης έκτασης έγιναν και σε άλλες πόλεις.

Αυστρία

Επεισοδιακή κατάληξη είχε και η διαδήλωση στην Αυστρία, με δακρυγόνα και συλλήψεις στη Βιέννη. Παραμονές της επιβολής του καθολικού lockdown στην Αυστρία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας. Μεγάλος απών από τη συγκέντρωση ο αρχηγός τους Χέρμπερτ Κικλ που προσβλήθηκε από κορωνοϊό.

Ιταλία

Στη Ρώμη χιλιάδες αρνητές συγκεντρώθηκαν στο Μεγάλο Ιππόδρομο καταγγέλλοντας τα κυβερνητικά μέτρα, τα εμβόλια και το πράσινο πιστοποιητικό που είναι υποχρεωτικό σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κροατία

Στην Κροατία όπου επίσης σφίγγει ο κλοιός στους ανεμβολίαστους, χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ζάγκρεμπ, σε ένα κρεσέντο εθνικισμού και θρησκοληψίας. Τα μέτρα οδηγούν σε διακρίσεις, ακόμα και στον ολοκληρωτισμό.

Δανία

Στην Κοπεγχάγη τη συγκέντρωση οργάνωσε το κίνημα «Άνδρες στα μαύρα», καταγγέλλοντας την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων στη Δανία μετά από την αύξηση των κρουσμάτων.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2021