Κόσμος

ΗΠΑ – Βγήκε από το κώμα ενώ περίμεναν ότι θα υποκύψει από κορωνοϊό

21.11.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Θα δούμε τώρα τις συγκλονιστικές ιστορίες δυο γυναικών που κατάφεραν να νικήσουν τον κορωνοϊό, μετά από μακρά νοσηλεία στην εντατική. Η μία ήταν αρνήτρια και τώρα καλεί όλους να κάνουν το εμβόλιο. Η άλλη κρατιόταν στη ζωή με μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί είχαν χάσει κάθε ελπίδα, όταν βγήκε ξαφνικά από το κώμα λίγο πριν οι γιατροί την αποσυνδέσουν.

Η 69χρονη Μπετίνα Λέρμαν μπήκε στην εντατική με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου σε νοσοκομείο του Πόρτλαντ. Η κατάστασή της χειροτέρευε διαρκώς και μετά από ένα μήνα οι γιατροί ειδοποίησαν την οικογένειά της ότι το μοιραίο είναι ζήτημα ημερών.

Η οικογένεια συνεννοήθηκε με γραφείο τελετών, παρήγγειλε το φέρετρο και περίμενε την ειδοποίηση των γιατρών. Όμως μια μέρα πριν την αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη, στις 29 Οκτωβρίου, η Μπετίνα ξαφνικά βγήκε από το κώμα.

«Μου είπαν πρέπει να έλθεις στο νοσοκομείο αμέσως. Τους ρώτησα τι τρέχει. Μου είπαν ότι η μητέρα μου μόλις βγήκε από το κώμα. Μου έπεσε το τηλέφωνο από τα χέρια. Γιατί υποτίθεται ότι εκείνη την ημέρα θα τη βγάζαμε από τη μηχανική υποστήριξη», ανέφερε ο γιος της ασθενούς.

Οι γιατροί λένε ότι η υγεία της γυναίκας παρουσιάζει εντυπωσιακή βελτίωση και της έβγαλαν πλέον τον αναπνευστήρα. Η Μπετίνα δεν ήταν εμβολιασμένη, αλλά σκόπευε να εμβολιαστεί, λένε τα παιδιά της.

Αντίθετα, αρνήτρια του εμβολίου και μάλιστα φανατική ήταν η Τζέμα Ρόμπερτς στη Βρετανία, μέχρι που νόσησε και μπήκε στην εντατική τον Αύγουστο. Η 35χρονη Αγγλίδα υπέστη 8 καρδιακά επεισόδια και ικέτευε τους γιατρούς να της σώσουν τη ζωή. Αποσωληνώθηκε πριν από μερικές ημέρες και τώρα καλεί τους συμπατριώτες της να εμβολιαστούν

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 21/11/2021