Υγεία

Τρόμος με την πορεία της πανδημίας

17.11.2021 | 18:05 Eνσωμάτωση

Διάγγελμα για τα Χριστούγεννα, 37 ημέρες πριν την γιορτή, θα κάνει αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Για χώρα σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» έκανε λόγο ο συντονιστής Β' ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο LIVE NEWS.

Βασικός στόχος της παρέμβασης μέσω του τηλεοπτικού μηνύματος είναι να πεισθούν όσον το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να είναι προστατευμένοι τα Χριστούγεννα και να γιορτάσουν με ασφάλεια μαζί με τους αγαπημένους τους ανθρώπους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνουν τα Χριστούγεννα, ό,τι ήταν το καλοκαίρι για το χτίσιμο του πολυπόθητου τείχους ανοσίας. Ωστόσο πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά, καθώς αφενός o ιός είναι πιο επιθετικός, αφετέρου βασικός στόχος είναι να πειστούν οι αρνητές.

Ο Νίκος Καπραβέλος, συντονιστής Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» δήλωσε στο LIVE NEWS: « Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η χώρα πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Γίνεται σφαγή των ανεμβολίαστων. Χρειάζονται άμεσα μέτρα, χάνονται άδικα άνθρωποι. Η μάσκα πρέπει να επιβληθεί σε όλους.

«Χάνουμε ανθρώπους άδικα αυτή τη στιγμή. Με εμβόλιο στα χέρια μας είναι δυνατόν να θρηνούμε τόσα θύματα; Πρέπει όλοι να φοράμε διπλή μάσκα, γιατί μόνο έτσι θα αποφύγουμε το lockdown  για τους ανεμβολίαστους. Να απελευθερωθεί η 3η δόση. Πολλοί συνάνθρωποί μας βλέπουν την κατάσταση, πολλοί δε μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού για την 3η δόση», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος.

«Ο εμβολιασμένος έχει χώρο στη διασπορά, ωστόσο δεν κινδυνεύει τόσο να νοσήσει βαριά, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα», τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/11/2021