Ελλάδα

Προφυλακίστηκε η 49χρονη για την αιματηρή επίθεση

17.11.2021 | 18:17 Eνσωμάτωση

Μπήκε μέρα και βγήκε νύχτα από το γραφείο της ανακρίτριας η 49χρονη που την προηγούμενη Πέμπτη, πυροβόλησε τον γνωστό οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι.

Οκτώ ώρες διήρκεσε η απολογία της. Με την ανακρίτρια και εισαγγελέα να αποφασίζουν την προσωρινή της κράτηση.

 «Χωρίς το παιδί μου είναι κόλαση»

Από τα κρατητήρια που μεταφέρθηκε αμέσως μετά, η 49χρονη μίλησε αποκλειστικά στο live news και περιέγραψε τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον της ανακρίτριας.

«Ότι εγώ πρώτη φορά είδα όπλο στη ζωή μου, ότι εκπυρσοκρότησε το όπλο, δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας το είχε πιάσει την ώρα που «έφευγαν» οι σφαίρες, εμένα το μόνο που μ’ ένοιαζε, να προστατεύσω το παιδί μου. Αφαιρέθηκε από το κατηγορητήριο η κατηγορία ότι εγώ πήρα το όπλο και το έστρεψα στο παιδί μου», δήλωσε η 49χρονη.

Παρ’ ότι ο συνήγορος που της διόρισε το κράτος να την υπερασπιστεί επέμεινε στο να αιτηθούν την ψυχιατρική της εξέταση, εκείνη το αρνήθηκε με αποτέλεσμα να οδηγηθεί απευθείας στις φυλακές.

«Απ’ τη μια χαίρομαι για την προφυλάκισή μου γιατί έστω κι έτσι, κανείς δεν θα μου στερήσει το δικαίωμα, να έχω επαφή με το παιδί μου. Εκεί θα το δω, έξω δεν το έβλεπα. Δεν το έβλεπα», ανέφερε η 49χρονη.

Η κατηγορούμενη επιμένει ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα και συνεχίζει να κατηγορεί, χωρίς όμως κανένα στοιχείο, τον οφθαλμίατρο για όσα συνέβησαν.

«Δεν έχω δικαίωμα να πεθάνω γιατί με χρειάζεται η κόρη μου. Με χρειάζεται. Τουλάχιστον μέσα, θα αιτηθώ να μου φέρουν να δω το παιδί μου. Αιτήθηκα να πάει το παιδί μου σε ίδρυμα. Όπου και να είμαι, είναι κόλαση… χωρίς το παιδί μου», σημείωσε η 49χρονη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο γιατρός παραμένει στην εντατική, είναι καλύτερα, ωστόσο, θα χρειαστούν αρκετές ημέρες νοσηλείας ακόμα, έως ότου ο 68χρονος γυρίσει σπίτι του υγιής.

«Ήταν μια μαραθώνια διαδικασία, η οποία κράτησε σχεδόν οκτώ ώρες. Η κατηγορούμενη απολογήθηκε και εξιστόρησε την ιστορία της, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη με τη σύμφωνη γνώμη της κυρίας ανακρίτριας και της  εισαγγελέως», δήλωσε ο δικηγόρος της 49χρονης Γιάννης Μειδάνης.

Ο κ. Μειδάνης ανέφερε πως η 49χρονη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

«Η κατηγορούμενη είχε μεγάλη αγωνία για το παιδί της», ανέφερε ο δικηγόρος της.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/11/2021