Κόσμος

Αίγυπτος – Άνοιξε ο ουρανός & «έβρεξε»… σκορπιούς

17.11.2021 | 18:17 Eνσωμάτωση

Μέσα σε μια νύχτα, η Αίγυπτος γέμισε σκορπιούς. Περισσότεροι από 500 κάτοικοι της πόλης Ασουάν, στα νότια της χώρας, τσιμπήθηκαν από τα έντομα που ξεβράστηκαν λόγω των καταιγίδων από τις υπόγειες σπηλιές τους στην έρημο.

Είχε προηγηθεί πολυήμερη κακοκαιρία, με χαλάζι και καταιγίδες που έφεραν πλημμύρες στην περιοχή. Οι σκορπιοί εκτοπίστηκαν από τα λαγούμια τους και παρασύρθηκαν από τα βρόχινα νερά μέχρι τα χωριά, όπως αναφέρει ο αιγυπτιακός ειδησεογραφικός οργανισμός Mada.

Τα νοσοκομεία της περιοχής γέμισαν με εκατοντάδες ανθρώπους που χρειάστηκαν νοσηλεία εξαιτίας των τσιμπημάτων, ενώ στις 13 Νοεμβρίου σημειώθηκαν και τρεις θάνατοι.

Ωστόσο, ο υποστράτηγος Άσραφ Αττίγια, κυβερνήτης του Ασουάν και ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, αρνήθηκε ότι οι θάνατοι είχαν οποιαδήποτε σχέση με τους σκορπιούς, σύμφωνα με το Mada.

Το βέβαιο είναι ότι η διοικητική Αρχή του Ασουάν αναγκάστηκε να διανείμει πάνω από 3.000 δόσεις αντιοφικού ορού σε τοπικά νοσοκομεία και κλινικές, πράγμα που έχει επιβεβαιωθεί και από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Χαλίντ Μέγκαχεντ, σε ανάρτησή του στο Facebook στις 13 Νοεμβρίου.

Στη χώρα έχουν εντοπιστεί 31 είδη σκορπιών σύμφωνα μεμελέτη του 2017, ενώ ο πραγματικός αριθμός δεν αποκλείεται να είναι και μεγαλύτερος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/11/2021