Ελλάδα

Ψευτογιατρός – Ξεκινά η δίκη του – Κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών

12.11.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Αντιμέτωπος με τους δικαστές προκειμένου να δικαστεί για σωρεία κακουργημάτων που επισύρουν πολυετείς καθείρξεις, θα βρεθεί σήμερα ο «ψευτογιατρός».

Υπόλογος για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών κάθεται σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου μαζί με 16 συγκατηγορουμένους του,που δικάζονται ως συνεργοί του, ο 48χρονος ψευτογιατρός  για την επί σειρά ετών δράση του ως «»Dr Kontos» διακεκριμένος ογκολόγος» .

Η εκδίκαση της υπόθεσης του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» έρχεται στο ακροατήριο του Κακουργιοδικείου σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο όριο προφυλάκισης του , γεγονός που δημιουργεί ασφυκτικά πλαίσια για την ταχεία ολοκλήρωση της δίκης.

Για την πρόοδο της διαδικασίας πιθανότατα θα κληθεί το δικαστήριο να μεριμνήσει ώστε να εξασφαλιστεί η κατάλληλη δικαστική αίθουσα, καθώς ο αριθμός κατηγορουμένων και συνηγόρων είναι απαγορευτικός για την αίθουσα του ΜΟΔ, ώστε να τηρηθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την πανδημία.

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση,  οπλοκατοχή και  παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ως συνεργοί στην δράση του δήθεν εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού κάθονται στο εδώλιο άλλοι 16 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός , ιατρός στο επάγγελμα, γιατροί , στελέχη ιδιωτικής κλινικής , επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων αλλά και μία μοναχή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2021