Αθλητικά

Παρέμβαση FIFA & UEFA στην ΕΠΟ ζητά η κυβέρνηση

12.11.2021 | 13:14 Eνσωμάτωση

Η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματική εξυγίανση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει.

Η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματική εξυγίανση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει ξεκινήσει.

Η επίθεση που δέχθηκε ο δικαστής του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ οδηγώντας τον σε παραίτηση από το πόστο του «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά σύνδεση του συμβάντος με τον χώρο του ποδοσφαίρου, αποτελεί όπως όλα δείχνουν, την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για όσα συμβαίνουν γύρω από την Ομοσπονδία.

Το εξέφρασε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Η κυβέρνηση αναλαμβάνει δράση με στόχο να δώσει τέλος στις ανωμαλίες και παρανομίες που συντελούνται στην ΕΠΟ, αφήνοντας εκτός ποδοσφαίρου όλους όσους έχουν οδηγήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο.

Ζητάει από την FIFA και την UEFA να πράξουν το αυτονόητο από την στιγμή που οι διοικούντες την ΕΠΟ αγνοούν για μήνες την ολιστική μελέτη που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις συνομοσπονδίες.

Στην ΕΠΟ, που ειδικά τους τελευταίους μήνες συμβαίνουν γεγονότα που προκαλούν. Όπως η εκδίωξη ουσιαστικά του Θοδωρή Ζαγοράκη από το Πάρκο Γουδί αλλά και η υποβάθμιση στελεχών με πολυετή προσφορά στην Ομοσπονδία, σε υπαλλήλους.

Μια ΕΠΟ που επιδιώκει να περάσει με σκανδαλώδη τρόπο αποφάσεις παράνομες όπως αποδεικνύεται στα δικαστήρια που στέκονται εμπόδιο στις πρακτικές της.

Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, προχώρησε μάλιστα χθες σε μια πολύ σημαντική τοποθέτηση γύρω από την επίθεση που δέχθηκε ο δικαστής που ήταν μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου εξετάζοντας την υπόθεση έκπτωσης των διοικούντων στην ΕΠΟ.

Οι εξελίξεις αναμένονται καταιγιστικές και άμεσες. Τα δεδομένα, με την ξεκάθαρη στάση της κυβέρνησης, δείχνουν πλέον την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην οποία δεν έχουν καμία θέση αυτοί που έχουν φέρει την Ομοσπονδία σε αυτή την κατάσταση.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 12/11/2021