Κόσμος

Ρουμανία – Άνιση μάχη στα νοσοκομεία – Ετοιμάζεται για νέο lockdown η Αυστρία

11.11.2021 | 20:47 Eνσωμάτωση

Η πανδημία ρίχνει βαριά την σκιά της και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η Γερμανία κατέγραψε νέο ρεκόρ με 50.000 κρούσματα σε 24 ώρες, η Ολλανδία επανεξετάζει το ενδεχόμενο ενός lockdown, ενώ η Αυστρία ετοιμάζεται να εφαρμόσει σκληρό lockdown, αλλά μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Μία άνιση μάχη με την πανδημία δίνουν γιατροί και νοσηλευτές στη Ρουμανία. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας κατακλύζουν τα νοσοκομεία της χώρας. Οι προσπάθειες των γιατρών να τους κρατήσουν στη ζωή υπεράνθρωπες.

Η Ρουμανία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες της Ευρώπης με τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, ακολουθούμενη από την Βουλγαρία. Οι δύο συγκεκριμένες χώρες εμφανίζουν και τα χαμηλότερα ποσοστά πλήρως εμβολιασμένων.

Στον αντίποδα Πορτογαλία και Μάλτα έχουν καταφέρει κυρίως λόγω των ποσοστών που ξεπερνούν το 85 και το 92% αντίστοιχα σε πλήρως εμβολιασμένους πολίτες να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Ακόμη ένα μαύρο ρεκόρ έσπασε η Γερμανία. Περισσότερες από 50.000 είναι οι νέες μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες με τα τρία κόμματα που αναμένεται να σχηματίσουν κυβέρνηση να προσανατολίζονται στην εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

Την λύση του lockdown όμως προτάσσουν οι ειδικοί στην Ολλανδία. Με περισσότερα από 12.000 κρούσματα την ημέρα στο κυβερνητικό επιτελείο επανήλθε πρόταση για επαναφορά αυστηρών περιορισμών αρχικά σε τοπικό επίπεδο.

Την εφαρμογή ενός σκληρού lockdown αλλά μόνο για ανεμβολίαστους ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η Αυστρία. Ο νόμος επιβάλει στους ανεμβολίαστους να κλειστούν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μόνο για αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, εφόσον γεμίσουν οι ΜΕΘ των νοσοκομείων κατά 30%. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 20% και μεγαλώνει κάθε ημέρα που περνά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/11/2021