Υγεία

Αυτοψία του MEGA στις εφημερίες πέντε νοσοκομείων της χώρας

11.11.2021 | 21:09 Eνσωμάτωση

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία που εφημερεύουν, με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνουν πραγματική μάχη για να αντιμετωπίσουν το κύμα των εισαγωγών.

Στις 08:00 σήμερα το πρωί τελείωσε άλλη μια δύσκολη εφημερία στο Λαϊκό νοσοκομείο. Ένας διασωληνωμένος ασθενής με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ έφυγε από τη ζωή χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική, αφού δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι.

«Μας αφήνει με 40 ασθενείς Covid, τέσσερις από αυτούς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ενώ έχουμε πέντε κλίνες ΜΕΘ Covid που είναι κλειστές λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού» σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Λαϊκό νοσοκομείο, Τάσος Αντωνόπουλος.

ΣτοΓ Κρατικό της Νίκαιας νοσηλεύονται 75 ασθενείς με Covid. Κατά τη διάρκεια της εφημερίας έγιναν 19 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό και 40 λοιπής νοσηρότητας. Στο νοσοκομείο της Νίκαιας που δεν διαθέτει ΜΕΘ Covid διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν εκτός ΜΕΘ τη μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία.

«Υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ που εάν είχε βρεθεί κρεβάτι μπορεί να είχαν επιβιώσει» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου.

Η εφημερία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Αθήνας έκλεισε με 16 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. Οι 49 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες, τέσσερις είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ υπάρχει μόνο μια κενή κλίνη ΜΕΘ.

Ο φετινός Νοέμβριος θυμίζει όσα ζήσαμε πέρσι στη Θεσσαλονίκη λένε οι γιατροί των νοσοκομείων.
Η εφημερία στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ολοκληρώθηκε με 44 εισαγωγές και 36 ασθενείς διασωληνωμένους, εκ των οποίων οι 11 εκτός ΜΕΘ, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και στο νοσοκομείο του Βόλου που δέχεται ασφυκτική πίεση τα τελευταία 24ωρα.

«Φτάσαμε στο ταβάνι. Φτάσαμε σε ένα πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια… Τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο» τόνισε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας.

Τσίπρας: «Εμβολιαστείτε!»

Νέα έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε από τη Θράκη ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι καλλιέργησε κλίμα εφησυχασμού.

«Πρέπει να πείσουμε όσο περισσότερους να ανέβει το ποσοστό του εμβολιασμού και κυρίως να συνειδητοποιήσουμε ότι δυο χρόνια τώρα αυτή η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε η πανδημία ήταν εγκληματική. Έστω και τώρα πρέπει να γίνουνε προσπάθειες να ενισχυθεί το ΕΣΥ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας φοβισμένος πολιτικός αρχηγός, που περιοδεύει ανά την Ελλάδα εμπορευόμενος φόβο και καταστροφολογία» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Η κυβέρνηση πάντως έστειλε νέο τελεσίγραφο προς τους ιδιώτες γιατρούς προκειμένου να συνδράμουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Βόρειας Ελλάδας και Θεσσαλίας αναζητώντας 100 πνευμονολόγους και παθολόγους.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 11/11/2021