Ελλάδα

Γονείς αρνητές δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο

10.11.2021 | 17:19 Eνσωμάτωση

Τέσσερα παιδιά στις Σέρρες δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί ο πατέρας τους, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS, αρνείται να τα στείλει με μάσκα και self tests.

«Θεωρούμε ότι παραβιάζονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα μας, που είναι κατοχυρωμένα από το σύνταγμα. Δεν μπορώ εγώ σαν πατέρας να βάλω μάσκα στο παιδί μου και να του κόψω το οξυγόνο που αναπνέει. Είναι παράλογο αυτό το πράγμα που γίνεται» υποστηρίζει ο αρνητής πατέρας.

Ο εν λόγω πατέρας αρνείται κατηγορηματικά να ακολουθήσει τα μέτρα προστασίας, αποκαλώντας μάλιστα τον διευθυντή του σχολείου αρνητή της δημοκρατίας.

«Το πρόβλημα είναι οι αρνητές της δημοκρατίας οι υπόλοιποι που μας αρνούνται την είσοδο, συστηματικά. Πήγαμε, μας αρνήθηκαν την είσοδο, δεν μας αφήνουν να πάμε τα παιδιά μας χωρίς μάσκες και τεστ στο σχολείο και μας απαγορεύουν την είσοδο. Έχουνε μηνυθεί οι δάσκαλοι και οι καθηγητές» πρόσθεσε.

Οι γονείς από την Αλιστράτη Νέας Ζίχνης, ούτε πέρσι είχαν στείλει στο σχολείο τα παιδιά τους που φοιτούν στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό, στο γυμνάσιο αλλά και στο λύκειο της περιοχής.

«Ήταν ανένδοτοι, τους εξηγήσαμε ότι θα πρέπει να ενημερωθεί ενδεχομένως και η εισαγγελική αρχή, είναι υποχρεωτική η εκπαίδευση, τίποτα όμως, μας έβρισαν σχεδόν» υπογράμμισε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών Στυλιανός Ρίζος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ζητηθεί ακόμη και εισαγγελική παρέμβαση.

Θετικό το μισό τμήμα σε ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης

Τουλάχιστον 20 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο 1ο ΕΠΑΛ Κουφαλίων, εκεί όπου οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σε μια αίθουσα είναι 26 μαθητές και τα θρανία 16. Είχαν κολλήσει σχεδόν τα 10 άτομα από τα 16.

Όπως αποκαλύπτει στο LIVE NEWS μαθήτρια του σχολείου, αν και κόλλησαν τα μισά παιδιά, το τμήμα δεν έκλεισε ποτέ καθώς τα κρούσματα εμφανίστηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Tα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε παιδιά μόνο τη χθεσινή μέρα ανέρχονται στα 2.139, με την υπουργό Παιδείας πάντως να διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως τα σχολεία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 10/11/2021