Ελλάδα

Υπέγραψε να μη διασωληνωθεί και πέθανε από κορωνοϊό

05.11.2021 | 20:00 Eνσωμάτωση

Ένας 55χρονος από το Βόλο φοβόταν να εμβολιαστεί. Νόσησε και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο αρνήθηκε να διασωληνωθεί και υπέγραψε το θάνατό του.

Ο χαμός του, χαρακτηρίζεται από στενούς συγγενείς του ως αυτοκτονία.

«Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση αναγκαστικά που τον βρήκε ο άντρας μου σε λιπόθυμη κατάσταση και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και την δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δεν διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει» ανέφερε συγγενής του θύματος.

Οι αρνητές της πανδημίας και τα face news που διακινούνται στο διαδίκτυο τον είχαν επηρεάσει.

«Δεν ήτανε αρνητής του ιού, αυτός φοβόταν να κάνει το εμβόλιο, πίστευε ότι υπήρχε κορωνοϊός και ότι υπάρχει, πίστευε κανονικά, απλά φοβόταν μην έχει παρενέργειες από το εμβόλιο. Φοβόταν τη διασωλήνωση. Τα Social Media, οι ομάδες αυτές, το YouTube, αυτές έχουν κάνει μεγάλη ζημιά, γίνονται γιατροί όλοι από τέτοια» συμπλήρωσε.

«Δεν θα νοσήσω ποτέ»

Ένας από τους ανθρώπους που πρωτοστατούσε τα συλλαλητήρια κατά των εμβολιασμών δίνει τώρα μάχη να κρατηθεί στη ζωή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Χειρουργός που έχει βγει σε αναστολή γιατί αρνήθηκε να εμβολιαστεί. Διέδιδε μάλιστα ότι δεν θα νοσήσει ποτέ.

«Εγώ είμαι 17 μήνες στην πρώτη γραμμή, έχω χειρουργήσει ασθενείς με covid, έχω δει τουλάχιστον 100 ασθενείς με covid στα επείγοντα, δεν έχω νοσήσει, δεν έχω μολύνει κανέναν γιατί έχω μηδενικά αντισώματα. Είμαι σ’ αυτή τη μικρή κατηγορία που πιθανότατα δε θα νοσήσω ποτέ» υποστήριζε ο στρατιωτικός ιατρός Ευγένιος Μπαϊραμίδης στις 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Θρηνούν για τα ανεμβολίαστα παιδιά τους

Εμβολιασμένοι γονείς χάνουν τα ανεμβολίαστα παιδιά τους. Δραματικές περιπτώσεις οικογενειών που θρηνούν νέους ανθρώπους από την επιλογή να μην κάνουν το εμβόλιο.

«Αυτό δεν μπορώ να το χωνέψω και τώρα με τρώει αυτό που δεν πήγα το παιδί να το κάνω εμβόλιο εγώ γιατί καθόμασταν και ακούγαμε μήπως έχει παρενέργειες. 5.00 Τώρα μας τρώνε οι τύψεις που δεν το κάναμε» ανέφερε ο πατέρας ενός 27χρονου που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Στην Ημαθία, ένας πατέρας λίγο πριν κάνει την 3η δόση του εμβολίου του, έμαθε πως ο ανεμβολίαστος γιος του – αστυνομικός στο επάγγελμα- έσβησε στο νοσοκομείο Βέροιας.

«Αυτό είναι που μας τρώει. Εμείς τον πιέζαμε αυτός έλεγε να κάτσω ακόμα λίγο, να δω τι γίνεται μετά, θα κάτσω λίγο ακόμα να δω τι γίνεται και μετά και έτσι έφτασε στο σημείο να, να χάσει την ζωή του» υπογράμμισε ο πατέρας του 51χρονου αστυνομικού.

Την ώρα που οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις αυξάνονται καθημερινά οι αρνητές συνεχίζουν το αντιεμβολιαστικό τους παραλήρημα. Με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί και να μην κάνει rapid test, με τη δικαιοσύνη να ετοιμάζει αυστηροποίηση των ποινών για τα face news το διαδίκτυο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2021