Ελλάδα

Νίκη για τους λιμενεργάτες της COSCO – Δεκτά τα αιτήματά τους

05.11.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Δικαιωμένοι επιστρέφουν στα πόστα τους οι εργαζόμενοι στους προβλήτες της COSCO, καθώς η κινέζικη εταιρία έκανε δεκτά τα περισσότερα από τα αιτήματά τους.

Συγκινεί η στιγμή που συνάδελφοι του αδικοχαμένου 45χρονου λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή καταθέτουν λουλούδια και ανάβουν ένα καντήλι στο σημείο που βρίσκεται η φωτογραφία του, ενώ κρατούν ενός λεπτού σιγή.

Συνέλευση στο λιμάνι

Από τις 26 Οκτωβρίου που συνέβη το τραγικό περιστατικό, οι περίπου 2.100 εργαζόμενοι στους προβλήτες 2 και 3 ξεκίνησαν απεργιακές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν καλύτερες συνήθειες εργασίας και σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησαν συνέλευση στο λιμάνι.

Το σωματείο των εργαζομένων πέτυχε μία πρώτη νίκη κατά της εταιρείας καθώς κατάφερε και πήρε πολλά από αυτά που ζητούσε.

«Να δημιουργηθεί επιτροπή υγείας και ασφάλειας την οποία την κατακτήσαμε. Να σταματήσουν κόντρα βάρδιες δηλαδή δουλειά ανά 8 ώρες και να αυξηθεί η οργανική σύνθεση της ομάδας των εργατών από 4 σε 6 άτομα, αυτήν την στιγμή έχουμε κατοχυρώσει τα 5» .

Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους όμως συνεχίζουν και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα και τονίζουν πως όλα αυτά τα χρόνια υπάρχουν εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και πολλά από αυτά θα μπορούσε να ήταν θανατηφόρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2021