Ελλάδα

Πυροσβέστες – Αύρα & χημικά στη συγκέντρωση εποχικών πυροσβεστών – Τραυματίες & προσαγωγές

05.11.2021 | 20:10 Eνσωμάτωση

Με την Αύρα της αστυνομίας που εκσφενδόνιζε νερό και χημικά που έριχναν τα ΜΑΤ, βρέθηκαν αντιμέτωποι οι εποχικοί πυροσβέστες που διαδήλωσαν σήμερα διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους.

Οι εποχικοί πυροσβέστες αντιδρούν. Επικρατεί ένταση. Ένας πυροσβέστης τραυματίζεται στο χέρι και μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

«Ένας συνάδελφος τραυματίστηκε, πήγε να πάρει την τσάντα του από κάτω και έσκασε δίπλα του μια φωτοβολίδα κρότου λάμψης και αυτήν την στιγμή είναι στο ΙΑΣΩ, με βαθύ τραύμα και θα μπει τώρα για χειρουργείο», δήλωσε ο Αλέξανδρος Καραδέλης, πρόεδρος εποχικών πυροσβεστών.

Επεισοδιακή συγκέντρωση

Οι εποχικοί πυροσβέστες συγκεντρωθήκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας ζητώντας τη μονιμοποίησή τους. Μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, έκλεισαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Κηφισίας.

«Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα», ήταν η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τα επεισόδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αστυνομική επέμβαση έγινε με στόχο να απελευθερωθεί η λεωφόρος ενώ έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Η χρήση Αύρας και χημικών από την αστυνομία στους συμβασιούχους πυροσβέστες προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε για τους πυροσβέστες, τους ‘ήρωες των πυρκαγιών’, την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση που είχε και στους υγειονομικούς, τους ‘ήρωες της πανδημίας’. Στην αρχή όταν τους χρειάζεται την ώρα της κρίσης τους χειροκροτεί στα μπαλκόνια, στη συνέχεια τους αφήνει στο έλεος χωρίς καμία στήριξη, είτε οικονομική είτε σε έμψυχο δυναμικό.  Και στο τέλος τους πνίγει και στα χημικά, αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν», ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάντε πίσω τώρα οι ιθύνοντες της κυβέρνησης και αφήστε το λαό να αναπνεύσει, ακούστε τα αιτήματά του και υποστείλετε την φρικτή αλαζονεία σας. Και μην ντροπιάζετε άλλο τη χώρα. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους μας», τόνισε το ΚΙΝΑΛ.

Η αστυνομία προσήγαγε 5 άτομα ενώ θα διατάχθηκε προανάκριση για το περιστατικό.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των πυροσβεστών, χτύπησε αυτούς που όλο το καλοκαίρι, με αυτοθυσία, σβήνανε τις φωτιές», ήταν η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

«Τους ηρωικούς πυροσβέστες που έδωσαν τιτάνια μάχη απέναντι στις φωτιές, η κυβέρνηση σήμερα τους ‘φιλοδώρησε’ με χημικά», σημείωσε η Ελληνική Λύση.

Για τα επεισόδια ανάμεσα στις αστυνομικές δυνάμεις και τους εποχικούς πυροσβέστες, ενημερώθηκε και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/11/2021