Καιρός

Άστατος ο καιρός το Σάββατο – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

05.11.2021 | 20:56 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και αργά το βράδυ στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται περισσότερη συννεφιά, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε αραιή συννεφιά, η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει. Ακόμα καλύτερος θα είναι ο καιρός στο νότιο Αιγαίο, με περισσότερο ήλιο μέσα στη μέρα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε περιμένουμε να αλλάξει σημαντικά, σε ανοιξιάτικες τιμές, προσεγγίζοντας τους 23°C στα βόρεια, 23°C στη Θεσσαλία και 26-28°C στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σε παρόμοια επίπεδα και στο Αιγαίο, θα κυμανθεί από 24°C μέχρι και 26-27°C στα νότια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το μεσημέρι. Στο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες μέχρι 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ. Και έτσι λόγω των βοριάδων θα αρχίσει να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από την αυξημένη υγρασία και την αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική θα επικρατήσει αραιή συννεφιά, που κατά διαστήματα θα πυκνώνει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-26 βαθμούς Κελσίου, με ήπιο βοριαδάκι 2-3 στα ανατολικά 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αραιή νέφωση, με τοπικές ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22°C, οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 2-3 μποφόρ.

Όσον αφορά την εξέλιξη του καιρού, την Κυριακή θα επικρατήσει αραιή συννεφιά. Λίγο πιο πυκνή αναμένεται να είναι στα βόρεια και ανατολικά, χωρίς όμως να μας απασχολήσουν βροχές. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, όπου θα φτάσουν μέχρι 6-7 μποφόρ και στη συνέχεια το απόγευμα θα υποχωρήσουν.

Ο ισχυρός βοριάς θα καταφέρει να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία το μεσημέρι στα βόρεια στους 22°C και μέχρι 24-27 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές. Μικρή πτώση, αλλά θα ακολουθήσει η θερμοκρασία με φθίνουσα πορεία προς τα μέσα της βδομάδας.

Κλείνοντας, τη Δευτέρα οι τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ θα παραμείνουν. Η βδομάδα θα ξεκινήσει με αραιή συννεφιά και ίσως το βράδυ να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά, μικρής έντασης και διάρκειας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, στους 22 βαθμούς το μεσημέρι στα βόρεια και μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι με ένταση 3-5 το πρωί 6 μποφόρ βοριάδες αρχικά, θα στραφούν και πάλι το βράδυ σε νοτιάδες.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 05/11/2021