Καιρός

Αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες – Η πρόβλεψη της Χρ. Ρήγου

05.11.2021 | 13:43 Eνσωμάτωση

Το Σάββατο η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, περιορισμένη θα είναι η ορατότητα και αργά το βράδυ στις συγκεκριμένες περιοχές, λίγο προσοχή λοιπόν το πρωί και το βράδυ.

Στη βόρεια Ελλάδα προβλέπεται περισσότερη συννεφιά, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε αραιή συννεφιά, η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει.  Ακόμα καλύτερος θα είναι ο καιρός στο νότιο Αιγαίο, με περισσότερο ήλιο μέσα στη μέρα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε περιμένουμε να αλλάξει σημαντικά, σε ανοιξιάτικες τιμές, προσεγγίζοντας τους 23 στα βόρεια, 23 στη Θεσσαλία και 26-28 στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σε παρόμοια επίπεδα και στο Αιγαίο, θα κυμανθεί από 24 μέχρι και 26-27 στα νότια.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι 3-5 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το μεσημέρι. Στο Αιγαίο θα στραφούν σε βοριάδες μέχρι 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ. Και έτσι λόγω των βοριάδων θα αρχίσει να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από την αυξημένη υγρασία και την αφρικανική σκόνη.

Στην Αττική θα επικρατήσει αραιή συννεφιά, που κατά διαστήματα θα πυκνώνει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-26 βαθμούς Κελσίου, με ήπιο βοριαδάκι 2-3 στα ανατολικά 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αραιή νέφωση, με τοπικές ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-22, οι άνεμοι σε διάφορες διευθύνσεις που δε θα ξεπεράσουν τα 2-3 μποφόρ.

Videos & Απoσπάσματα από Δελτίο Καιρού - 05/11/2021