Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Κατέρρευσε ψευδοροφή σε σχολείο – Η σωτήρια επέμβαση της δασκάλας

04.11.2021 | 20:15 Eνσωμάτωση

Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από δημοτικό σχολείο στην Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η οροφή αίθουσας καταρρέει, με αποτέλεσμα σίδερα, μπάζα και καλώδια να καλύπτουν τα θρανία.

Η οροφή κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και οι 19 μαθητές της ΣΤ’ τάξης  σώθηκαν από καθαρή τύχη και κυρίως από την παρατηρητικότητα της δασκάλας τους η οποία έβγαλε τους μαθητές από την αίθουσα λίγο πριν καταρρεύσει η οροφή.

Το μεσημέρι, οι γονείς των μαθητών μόλις έμαθαν τι είχε συμβεί, έτρεξαν σοκαρισμένοι να δουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Τους έσωσε η δασκάλα

Οι 19 μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού μπήκαν το πρωί στην αίθουσα, μέχρι να πάνε εκδρομή. Η δασκάλα τους ήταν εκείνη που μπήκε σε σκέψεις όταν είδε μια μεγάλη ρωγμή στο ταβάνι και ζήτησε από τα παιδιά να βγουν έξω, 5 λεπτά νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.

Με το που βγήκαν τα παιδιά και η δασκάλα τους από την αίθουσα, ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε σε ολόκληρο το σχολείο. Ήταν o ήχος από την πτώση της ψευδοροφής που καταπλάκωσε τα πάντα.

Η γυψοσανίδα με τη μόνωση και τον αλουμινένιο σκελετό είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τμήμα από ιδιωτικό συνεργείο, που έδωσε στη συνέχεια το πράσινο φως στη διεύθυνση του σχολείου για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

Οργή & ανακούφιση

Για τους περισσότερους γονείς και μόνο η σκέψη του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν τα παιδιά παρέμεναν στην τάξη, ήταν αρκετή το μεσημέρι για να μετατρέψει την ανακούφιση, επειδή δεν τραυματίστηκε κανένας μαθητής, σε οργή για την κακοτεχνία.

Εισαγγελική παρέμβαση

Το περιστατικό που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως που παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής.

Με παραγγελία της ζητά να εντοπιστούν και οι κατασκευαστές.

Μέχρι τότε όλοι οι μαθητές του σχολείου θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021