Κόσμος

Ρουμανία – Βάζουν οξυγόνο σε ασθενείς με κορωνοϊό μέσα σε αυτοκίνητα

04.11.2021 | 20:27 Eνσωμάτωση

Δραματική είναι η κατάσταση εξαιτίας του κορονοιόυ και στην Ρουμανία με την χώρα να καταγράφει καθημερινά 500 θανάτους, με ανθρώπους να παίρνουν ενίσχυση με οξυγόνο μέσα στα αυτοκίνητά τους σε πάρκινγκ.

Τη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης Μπουζάου κατέγραψε ρουμανικό κανάλι επισημαίνοντας ότι από τη μια χορηγείται οξυγόνο σε ασθενείς με κορωνοϊό, μέσα στα αυτοκίνητά τους, στο πάρκινγκ του νοσοκομείου, και από την άλλη μεταφέρονται νεκροί στα ψυγεία.

Μια γυναίκα λέει ότι ο άνθρωπός της αναπνέει με πολύ μεγάλη δυσκολία και τώρα μετανιώνει που δεν έκανε το εμβόλιο. «Μας έδειξαν πως να συνδέσουμε στη συσκευή το σωλήνα με το οξυγόνο. Έχουν πολύ κόσμο και δεν προλαβαίνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Υπάρχουν 2 νοσοκόμες για 70 ασθενείς», λέει άλλη συγγενής. Οι γιατροί επισημαίνουν ότι πολλοί από τους ασθενείς στο πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστοι και μεταφέρονται στο νοσοκομείο με καθυστέρηση, μια εβδομάδα μετά τα συμπτώματα, έχοντας ήδη υποστεί σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες.

Η πόλη Μπουζάου απέχει εκατό χιλιόμετρα από το Βουκουρέστι και έχει 120.000 κατοίκους. Σε όλη τη Ρουμανία τα ημερήσια κρούσματα είναι κατά μέσο όρο 15.000 την τελευταία εβδομάδα, ενώ κάθε ημέρα πεθαίνουν 500 άνθρωποι.

Μόλις ένας στους τρεις Ρουμάνους έχει εμβολιαστεί πλήρως. H κατάσταση επιδεινώνεται κάθε ημέρα που περνά και οι αρχές αποφάσισαν τη μεταφορά ασθενών στη Γερμανία με

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021