Ελλάδα

Μύκονος – Ξεκίνησε η δίκη για τον θάνατο του 10χρονου Μιχάλης που πέθανε χτυπημένος από φουσκωτό

04.11.2021 | 20:21 Eνσωμάτωση

Αναβιώνει στο εφετείο της Σύρου η τραγωδία της Μυκόνου, όπου τον Αύγουστο του 2014 ο 10χρονος Μιχάλης έχασε τη ζωή του χτυπημένος από φουσκωτό σε θαλάσσιο παιχνίδι.

«Η απώλεια είναι μεγάλη, όποιος το έχει βιώσει καταλαβαίνει πως σε συνοδεύει για όλη σου τη ζωή, προφανώς η ζωή σου καταστρέφεται».

Ο πατέρας του 10χρονου Μιχάλη που βρήκε τραγικό θάνατο το καλοκαίρι του 2014 όταν τον χτύπησε σκάφος κατά τη διάρκεια θαλάσσιου σπορ στη Μύκονο, συγκλονίζει.

Όπως λέει, για τον θάνατο του παιδιού του έχουν τεράστιες ευθύνες οι δύο ιδιοκτήτες της επιχείρησης με τα θαλάσσια σπορ και ο χειριστής του σκάφους.

«Ο οδηγός δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα που ορίζει ο νόμος το φουσκωτό που ορίζει ο νόμος ήταν παράνομο και μη δανειοδοτημένο, οι καιρικές συνθήκες ήταν ακατάλληλες, δεν υπήρχε παρατηρητής πάνω στο σκάφος, το σκοινί ήταν ακατάλληλο, το σωσίβιο ακατάλληλο».

Δεν μου ζήτησαν συγγνώμη»

Στο εφετείο της Σύρου άρχισε η δίκη για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε τον Αύγουστο του 2014.

«Όλα αυτά τα 7 χρόνια που μεσολάβησαν από το τραγικό συμβάν δε με πλησίασαν ποτέ, δεν πλησίασαν την οικογένεια μου ποτέ για να ζητήσουν μία συγγνώμη. Νομίζω ότι η τιμωρία η σωστή τιμωρία σύμφωνα είναι αυτό που ζητάω εγώ», λέει ο πατέρας του.

Η πρώτη δίκη έγινε το 2019 και οι δύο επιχειρηματίες καταδικάστηκαν σε 7 και 5 χρόνια αντίστοιχα ενώ οι χειριστής σε 6 χρόνια. Ωστόσο υπήρξε δικαίωμα αναστολής και έτσι κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/11/2021